Konyalı muhtar hırsızlık zanlılarını yakalayıp gerekeni yaptı

Konya’nın Karapınar ilçesi Küçükaşlama Mahallesi sakinlerinin başı, uzun süredir tarım aleti hırsızlarıyla dertteydi. Bu kez muhtara ait sulama boruları çalındı, o da kovalayıp yakaladı. Birbirlerini döven zanlılar, adliyede serbest kaldı.

Konyalı muhtar hırsızlık zanlılarını yakalayıp gerekeni yaptı

İddiaya göre; Karapınar Küçükaşlama Mahallesi Muhtarı Vahap Polat, kendisine ait bahçenin hemen yanındaki boş araziye bıraktığı damlama borularını çalan hırsızları gördü.

Polat hemen durumu jandarmaya bildirdi. Bu sırada kendisi de arkadaşlarıyla birlikte damlama sulama borularını çaldığı iddia edilen şüphelileri yakalayıp jandarmaya teslim etti.

Jandarma 30 top sulama borusunu muhtar Vahap Polat’a iade etti.

konyali-muhtar-hirsizlik-zanlilarini-yakalayip-gerekeni-yapti.jpeg

Vahap Polat, yaptığı açıklamada, yabancı plakalı kamyonların gündüz köy yerlerinde hurdacı görünümünde geztiğini akşam ise hırsızlık yaptığını savunarak, “Akşam 22.00 sıralarıydı. Dışardan sesler geldi. Çıktığımızda hırsızların tarım aletleri olan damla sulama borularını kamyona yüklediklerini gördüm. Bir süre önce Konya’da dayım vefat etti. Benim orada olduğumu zannedip yine geldiler. Ocak ayında da aynı şekilde hırsızlık başıma gelmiş ve aynı şekilde borularım çalınmıştı. Bu sefer kaçamadılar.

konyali-muhtar-hirsizlik-zanlilarini-yakalayip-gerekeni-yapti-001.jpeg

Hatta birbirleri ile “Sen getirdin, ben getirdim.” kavgası yapıp birbirlerini yaralamışlar. Yakalayıp jandarmaya teslim ettim. Daha önce de cami önünde kursa giden çocukların videolarını çekmişler. Herkesin bu konuda duyarlı olmalarında fayda var.” dedi.

konyali-muhtar-hirsizlik-zanlilarini-yakalayip-gerekeni-yapti-003.jpegKarapınar Küçükaşlama Mahallesi Muhtarı Vahap Polat

Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler D.K ile Ş.K, sevk edildikleri adliyede serbest kaldı.

konyali-muhtar-hirsizlik-zanlilarini-yakalayip-gerekeni-yapti-002.jpeg

Başlatılan soruşturma devam ederken, muhtar Vahap Polat, kovalama sonrasında kaydettiği görüntüleri de paylaştı. İşte o anlar:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.