Konyalı Orman Dede kaybettiği oğlu için kurduğu ormana hayatını adadı

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan ve Orman Dede olarak bilinen Rahim Demirbaş(83), 25 yıl önce trafik kazasında kaybettiği oğlu adına bir orman oluşturdu. Günün 12 saatin ormanla ilgilenen Demirbaş şimdiye kadar 50 bin fidan dikti.

Konyalı Orman Dede kaybettiği oğlu için kurduğu ormana hayatını adadı

Türkiye'nin 'Orman Dede'si olarak bilinen emekli öğretmen 83 yaşındaki Rahim Demirbaş, ilerleyen yaşına rağmen günün yarısını ormanda geçiriyor.

25 yıl içerisinde oluşturduğu iki ormanda yaklaşık 50 bin fidanı toprakla buluşturan Demirbaş, 12 saat boyunca ormanıyla ilgileniyor.

Şehitler adına da fidanlar diken Demirbaş, “Hiçbir zaman bu kadar fidan diktim yeter diye düşünmedim. Tam tersi bugün ne kadar daha fidan dikebilirim onun hesabını yapıyorum.

Ülkem için dünya için ne yapabilirim onun derdindeyim. Yoksa ben de bir kahve köşesinde oturup, çayımı içebilirim. Birilerine örnek olabilirsem ne mutlu bana” dedi. Orman Dede, geçen yıl Emine Erdoğan'ın elinden 'Sıfır Atık Çevre Kahramanları' ödülü almıştı.

konyali-orman-dede-kaybettigi-oglu-icin-kurdugu-ormana-hayatini-adadi-002.jpg

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan emekli matematik öğretmen Rahim Demirbaş, 28 yıl önce o dönem lise son sınıf öğrencisi olan oğlu Yahya'yı trafik kazasında kaybetti.

Bunun üzerine oğlunun hatırasını yaşatmak için çaba sarf eden Demirbaş, varını yoğunu harcayıp, 500 dekarlık bir arazi aldı.

Bu araziye 25 yıl önce ilk fidanlarını dikip, 'Yahya Demirbaş Ormanı' adını veren Demirbaş, bugün kurduğu ormanın içerisinde huzurlu bir şekilde yaşıyor.

25 yıllık süre içerisinde yaklaşık 50 bin fidanı toprakla buluşturan ve doğaya sahip çıkan Demirbaş, yorulmadan her gün eline aldığı kazma kürekle fidan dikmeye devam ediyor.

12 SAAT ORMANDA

Ormanın içerisinde mütevazi kulübesinde köpekleri ve tavukları ile birlikte yaşayan Yahya Demirbaş, güne sabah 06.00'da başlıyor. Ağaçlarını sulayan, fidanlarını diken Demirbaş, 12 saat boyunca ormanı ile ilgileniyor.

Çok sayıda ziyaretçiyi de ormanında ağırlayan Demirbaş, üçüncü ormanını da rahmetli annesi adına yapmak istiyor. Şimdilik bu projenin durduğunu anlatan Demirbaş, şehitlerimizi de unutmuyor. Demirbaş, ormanın içerisinde şehitlerimizin adına da fidanlar dikiyor.

konyali-orman-dede-kaybettigi-oglu-icin-kurdugu-ormana-hayatini-adadi.jpg

BU KADAR YETER DİYE HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM

İlerleyen yaşına rağmen birçok gence taş çıkartan Rahim Demirbaş, fidan dikmeye devam ettiğini anlattı. Demirbaş, "Ben emekli bir adamım. Ben de bilirdim bir kahve köşesinde oturmayı, çay içip, sohbet etmeyi. Ama ülkem için dünya için ne yapabilirim onun derdindeyim.

Bir gün bile 'Rahim bu kadar yeter' diye düşünmedim. Aksine bugün ne kadar fazla fidan dikebilirim onu düşünüyorum. Acaba birilerine rol model olabilir miyim onun derdindeyim. Ormanların yandığını görünce ben de yanıyorum. Bu nedenle biraz daha zor yanabilen ağaçları ormanda tercih ediyorum.

Bu kuraklığın ortasında bu ağaçları büyütebilmek bir mucize. Herkesin elinden bir şeyler gelir. Ben tek başıma ne yapabilirim diye düşünmesinler. Bakın ben tek başıma orman yaptım" dedi.

konyali-orman-dede-kaybettigi-oglu-icin-kurdugu-ormana-hayatini-adadi-001.jpg

Rahim Demirbaş, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde geçen Aralık'ta düzenlenen "Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden 'Sıfır Atık Çevre Kahramanları' ödülü almıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.