Konyalı otomobil tutkunu, Serçe ile sınırları aşıp Gürcistan’a uçtu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan belediye çalışanı Muhammed Sıdal, klasik Tofaş Serçe otomobiliyle çıktığı Karadeniz turunda, “gidemezsin, yolda kalırsın” diyenlere inat Sarp Sınır Kapısı’ndan geçip Gürcistan’ın Batum kentine ulaştı.
Konya Beyşehir’de belediye personeli olarak görev yapan Muhammed Sıdal, iznini değerlendirmek için klasik Tofaş Serçe marka otomobiliyle yola çıktı. Karadeniz’i gezeceği bir tur yapmak isteyen Sıdal’a çevresindekiler zaman zaman “gidemezsin, yolda kalırsın” uyarısında bulundu; ancak o bu sözlere kulak asmadı.
SINIRLARI AŞARAK BATUM’A ULAŞTI
Sıdal, Beyşehir’den hareket ettikten sonra Karadeniz’in birçok ilinden geçerek kilometrelerce yol kat etti. Tur sırasında sınır hattına yaklaşınca rotasını yurt dışına çevirmeye karar verdi. Klasik aracıyla yolculuğunu sorunsuz şekilde sürdüren Sıdal, Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek Gürcistan’ın Batum kentine ulaştı.

BATUM’DA SERÇE İLGİ ODAĞI OLDU
Batum sokaklarında da dikkat çeken Serçe, yerli ve yabancı lüks araçların arasında ilginç görüntüler oluşturdu. Gürcistan halkı, klasik otomobile ilgi gösterirken bazıları araca “Ciguli” lakabı taktı.

SAĞ SALİM DÖNÜŞ YAPTI
Muhammed Sıdal, Batum’daki ziyaretinin ardından dönüş yoluna geçerek sağ salim Beyşehir’e döndü. Klasik otomobillere olan tutkusuyla bilinen Sıdal’ın bu yolculuğu, cesareti ve “eski ama sağlam” anlayışını bir kez daha doğrulamış oldu.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.