Konyalı rekortmen Milli bisikletçi Yusuf Ecevit vefat etti

Milli bisikletçi Yusuf Ecevit vefat etti. 52 saat aralıksız bisiklet üzerinde kalma rekoru kıran Konyalı bisikletçi Yusuf Ecevit kalbine yenik düştü. Dünya Rekorlar Kitabına giren Konyalı Bisikletçi Yusuf Ecevit kimdir?

Konyalı rekortmen Milli bisikletçi Yusuf Ecevit vefat etti

52 saat aralıksız bisiklet üzerinde kalma rekoru kıran Konyalı bisikletçi Yusuf Ecevit kalbine yenik düştü. 

Konyalı rekortmen Milli bisikletçi Yusuf Ecevit vefat etti. 

TORNACILIKTAN  ATLETİZME (YUSUF ECEVİT KİMDİR?)

1953 yılında Bozkır’ın Soğucak köyünde dünyaya geldi. 2-3 yaşlarındayken ailesi Konya’ya taşınıp Taşrakaraaslan Mahallesi’ne yerleşti. İlkokulu Taşrakaraaslan’da okudu. Çocuk yıllarda bisiklete merak duyan Ecevit, kazandığı parayla bisiklet kiralarken, hayali gerçek oldu ve babası ona ikinci bir bisiklet satın aldı. Spora atletizm yaparak başladı. Mehmet Özdil, Mustafa Yavuz gibi Konya sporu için çok değerli milli sporcuların da katıldığı yarışlarda üçüncü oldu.

DÜZ YARIŞLARLA BAŞLADI

Bisiklet serüveni düz bisiklet yarışlarıyla başladı ve ilk yarışında 7. oldu ve böylece Konya takımlarının yolu açıldı. Ardından Şeker Fabrikası’nda işe başladı. Adana’da katıldığı şampiyonada 3. olurken, Yalova’da birinci oldu ve camia onu farketti.

1973’de Konya’da Konya Takımı olarak Türkiye şampiyonu olduktan sonra askere gitti ve Muhafızgücü’nde çeşitli kategorilerde yarıştı.

1975 yılında Suudi Arabistan turuna katılıp etap birincisi oldu. 1976’da Mısır Turunda etaplar kazanıp birinci oldu. Balkan Şampiyonası başta, İsviçre ve Almanya ile 20 kadar ülkede yarışlara katıldı.

konyali-rekortmen-milli-bisikletci-yusuf-ecevit-vefat-etti.jpeg

REKOR BİLDİRİLDİ AMA!

1979 Yunanistan’da 49 saat bisiklet üzerinde kalarak dünya rekoru kıran Kolombiyalı sporcu yeni rekor denemesini Konya’da yaptı. Bisiklet şehri Konya’da kırılan bu rekor onu üzdü.

Şimdinin Kültürparkı olan eski fuar alanında tiyatro amfisinde 50 saat 30 dakika bisiklet üzerinde kaldı ve Kolombiyalıyı geçti. Rekorun bildirilmesine rağmen gözetmenler olmadığı için Guinnes Rekorlar kitabına giremedi.

konyali-rekortmen-milli-bisikletci-yusuf-ecevit-vefat-etti-001.jpeg

TESCİL ETTİRDİ

1983’de Konya Şekerspor olarak Türkiye Şampiyonu oldu ve aktif sporu bıraktı. Bundan sonra 10 sene Şekerspor’da hem mekanisyen hem de antrenör olarak çalıştı. 1996’da fabrikadan emekli olunca Selçuklu Belediyespor’da antrenörlük yaptı. Çok sayıda sporcu yetiştirdi.

İlerleyen yaşına rağmen 1981’de Guinnes’e girmeyen rekoru yine aynı yerde kırarak  2004’te tescil ettirmiş oldu. Bir anlamda jübileyi Guinnes Rekorlar Kitabına girerek yapmış oldu. 

konyali-rekortmen-milli-bisikletci-yusuf-ecevit-vefat-etti-002.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.