Konyalı şehit annesine hırsız şoku! Şehit oğlunun adını verdiği kuzusunu çaldılar

Hırsızlar, Konya Ereğli’de yaşayan Ayşe Uzan’ın, 2017 yılında şehit olan oğlunun adını verdiği kuzusunu çaldı. 7 de koyunu çalınan şehit annesi, “Bana gelip, 'Anne harçlığımız yok' deselerdi, ben onlara oğlumun şehit maaşını verirdim.” dedi.

Konyalı şehit annesine hırsız şoku! Şehit oğlunun adını verdiği kuzusunu çaldılar

Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan, Bingöl'ün Genç ilçesi Yeniyazı köyü kırsalında, 2017 yılı Haziran ayında, askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce önceden tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. 

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar.jpg

İKİZ KUZULARDAN BİRİNE OĞLUNUN İSMİNİ VERDİ

Aydoğan'ın annesi Ayşe Uzan, şehit oğlunun acısının ardından ikiz doğan kuzularından birine, oğlu Ramazan'ın ismini verdi. Ereğli ilçesi Yazlık Mahallesindeki evinde sürekli 'Ramazan' isimli kuzu ile vakit geçiren Ayşe Uzan, dün hayvanlara yemlerini ve suyunu verip evine döndü.

7 KOYUNLA BİRLİKTE KUZUYU DA ÇALDILAR

Gece saat 03.00 sıralarında Uzan'ın evinin yanındaki ağıla gelen kimliği belirsiz kişiler, iple bağlı olan ağılın kapısını açıp içeri girdi. Şüpheliler, 3 kuzu ve 10 koyunu çalmaya çalıştı. Bu sırada 2 kuzu ile 3 koyun şüphelilerin elinden kaçtı. 1 kuzu ve 7 koyunu geldikleri araca yükleyen şüpheliler, olay yerinden kaçtı.

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-001.jpg

SABAH AĞILA GİTTİĞİNDE ŞOK MANZARAYLA KARŞILAŞTI

Sabah uyandığında ağıla giden Ayşe Uzan, hayvanlarının olmadığı görünce yakınlarıyla çevrede arama yaptı. Kaçan 3 koyun ve 2 kuzusunu bulan Uzan, daha sonra durumu jandarmaya bildirdi. Gelen jandarma ekiplerince olay yerinde inceleme yapıldı. Hırsızlık anı, Uzan'ın komşusunun güvenlik kamerası görüntüsüne de yansıdı. 

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-002.jpg

'ŞEHİT OĞLUMUN ADINI KOYDUM' 

Oğlunun acısını dindirmek için koyun yetiştirdiğini ve doğan ikiz kuzulardan birine oğlunun ismini verdiğini belirten Uzan, olay anını şöyle anlattı: 

"O gün akşam yem ve sularını verip, eve gittim. Gece saat 03.00 sıralarında, koyunlardan biri doğum yapacaktı. Ağıla gelmeyi düşündüm; ama kararlıktı korktum ve yattım. İyi ki de gelmemişim, yoksa beni öldürebilirlerdi. Saban uyanıp yem ve su vermeye geldiğimde, ağılın ipinin kesilmiş olduğunu fark ettim. Ardından çevrede aradım, bulamayınca ağabeyime haber verdim. Onunla birlikte çevrede aradık. Bulamadık. Jandarma haber verdik. Sonra koyunlardan 3 ve 2'si bulundu. Komşuların güvenlik kamerasında koyunların çalındığı tespit edildi."

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-003.jpg

'BENDEN NE İSTEDİNİZ?'

Uzan, hayvanlarının en kısa sürede bulunmasını istediğini belirterek, "Koyunları acımı dindirmek ve vakit geçirmek için besliyordum. İkiz kuzulardan birine 'Ramazan' adını koymuştum. 'Ramazan gel diyordum' geliyordu. Benden ne istediniz? Daha önce hırsızlık olmamıştı. İnşallah en kısa sürede bulunur. Ben bir şehit ailesiyim. Önce düşmanımı bulsunlar. Sonra koyunlarımı getirsinler. 1 kilometre götürdükten sonra araca yüklemişler." dedi.

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-005.jpg

'BANA GELSELERDİ 'PARAMIZ YOK' DİYE ŞEHİT OĞLUMUN MAAŞINI VERİRDİM'

Şehit oğlunun adını verdiği kuzunun bir an önce bulunmasını isteyen Uzan, "Sürekli oğlumun resmine bakıp ağlamayayım diye, ikiz doğan kuzulardan birine oğlumun ismini koymuştum. Bana gelselerdi, 'Anne harçlığımız yok' diye ben onlara koyunlardan birisini verirdim veya oğlumun şehit maaşını alıyordum. Onu verirdim. Ben o kuzuyla zaman geçiriyordum" diye konuştu.  

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-004.jpg

JANDARMA ÇALIŞMA YAPIYOR

Jandarma ekipleri, şehit annesi Ayşe Uzan'ın çalınan koyunları ve şehit oğlunun adını verdiği kuzunun bulunmasına yönelik çalışma yapıyor.

konyali-sehit-annesine-hirsiz-soku-sehit-oglunun-adini-verdigi-kuzusunu-caldilar-006.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.