Konyalı ünlü iş adamı sosyal medya fenomeni oldu

Konya'nın dünya çapındaki ünlü iş adamı Kemal Şahin, iş hayatındaki başarısını sosyal medyaya da yansıtıyor. Yıllık 1 milyar dolarlık cirosu ve 10 bin çalışanıyla dev bir holdingin sahibi olan Şahin, sosyal medya paylaşımlarıyla büyük ilgi görüyor.

Konyalı ünlü iş adamı sosyal medya fenomeni oldu

İş hayatına hediyelik eşya dükkanıyla başlayan ve küçük işletmesini yıllar içerisinde 1 milyar dolar ciro yapan ve doğrudan 10 bin çalışanı bulunan dev bir holdinge dönüştüren Konyalı ünlü iş adamı Kemal Şahin, ticari hayattaki başarısı, aldığı ödüller, kurduğu sivil toplum kuruluşları, sportif kişiliği ve giyim tarzının yanında son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla da gündeme geliyor.

Özellikle Instagram'ı aktif kullanan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, bazen dans ederken bazen de yüzerken takipçilerinin karşısına çıkıyor. Konya'da doğduğu köy olan Beyşehir Taşlıpınar başta olmak üzere ülkemizin cennet köşelerindeki izlenimlerini küçük videolarla anlatan Şahin'in paylaşımları çok sayıda beğeni topluyor.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU

Yaz mevsimiyle birlikte tatil yörelerinden, otellerden ve gece eğlencelerinden paylaşımlarını artıran Kemal Şahin, sosyal medyada fenomen oldu.

Kurban Bayramında ziyaret ettiği Konya'nın Beyşehir İlçesi Taşlıpınar Köyünün kadınlarıyla çektirdiği fotoğrafları paylaşan Şahin, geleneksel yer sofrasındaki videolarıyla da dikkatleri üzerinde topladı.

konyali-unlu-is-adami-kemal-sahin-sosyal-medya-fenomeni-oldu-001.jpg

Daha sonra rotayı güneye çevirerek tatil beldelerinde sahibi olduğu otellerde renkli kıyafetleriyle doğal hallerini takipçileriyle buluşturan Şahin, tenis kortlarında, yüzme havuzlarında, iş toplantılarında, sahillerde ve dans pistlerinde görüldü. Kemal Şahin'in günün her saatinden paylaştığı fotoğraf ve videoların yer aldığı instagram hesabının takipçi sayısı 66 bini aştı.

konyali-unlu-is-adami-kemal-sahin-sosyal-medya-fenomeni-oldu-002.jpg

Kemal Şahin, hazır giyim, tekstil, serbest bölge işletmeciliği, turizm, spor, gayrimenkul yatırım, yiyecek-içecek sektörlerindeki iddiasını sosyal medyada da gösterdi.

1987 yılında kurduğu Şahinler Vakfı ile okullar yaptıran, başarılı öğrencilere burs veren Şahin, bilgisayarın yavaş yavaş günlük yaşamımıza girdiği 1990'lı yıllarda mezunu olduğu Konya Lisesi'ne bağışladığı onlarca bilgisayar ile ahde vefa örneği göstermişti.

konyali-unlu-is-adami-kemal-sahin-sosyal-medya-fenomeni-oldu-003.jpg

KEMAL ŞAHİN KİMDİR?

Konyalı iş insanı Kemal Şahin, Beyşehir ilçesine bağlı Taşlıpınar Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Taşlıpınar'da, ortaokulu Seydişehir ilçesinde, liseyi ise Konya Lisesinde yatılı olarak okudu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mahine Mühendisliği Bölümünü kazandı. Türkiye çapında bir imtihana girerek Almanya'dan burs kazandı. Almanya'nın en önemli üniversitelerinden Aachen Teknik Üniversitesi'nde Metalurji Mühendisliği okudu. 1982 yılında Aachen'da kurduğu hediyelik eşya dükkanını yıllar içinde genişleterek "Santex Moden GmbH" toptan ve perakende firmasını kurarak Şehinler Holding'in temellerini attı. Bugün 1 milyar dolar cirosu ve 10 bin çalışanı olan, 7 farklı sektörde, dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan Şahinler Holding'in yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.

2000 yılının Mart ayında hayatını, fikirlerini anlattığı, deneyimlerinin yer aldığı “Zirvedeki Şahin” isimli kitabı Türkiye'de, iş dünyasına ışık tutacak yönetim stratejilerinin yer aldığı “Gurbetteki Şahin” (Der Falke in der Fremde) kitabını da 2002 yılında Almanya’da yayınlamıştır.

ALDIĞI ÖDÜLLER

- 1997 Almanya "Yılın İş Adamı" Ödülü

- 1997 Amerika'daki "Dünyayı Yönetenler Kulübü" olarak bilinen Enterpreneur of the Year Institute'ye üye kabul edilen ilk Türk

- 1998 Avrupa Kulübü (Club of Europe) tarafından demokrasinin, serbest pazar ekonomisinin ve Türk-Alman dostluğunun gelişmesine sağladığı katkılardan ötürü “Avrupa Onur Girişimcisi” Ödülü

- 2000 Yaptığı çalışmalarla, ülkemizin dünyaya tanıtılmasında ve devletimizin yüceltilmesinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı, T.C. 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”

- 2000 Selçuk Üniversitesi tarafından çalışma hayatındaki başarılarından dolayı örnek girişimci gösterilerek İşletme Ana Bilim Dalı’nda “Fahri Doktora” Unvanı

- 2010 Köln ve Çevresi Zanaatkarlar Birliği tarafından “Girişimcilik Ustası” Ödülü

- 2014 Türk-Alman ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle, Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından “1. Sınıf Liyakat Nişanı”

- 2014 Tekstil sektöründe Edirne' de yaptığı yatırımlar ve oluşturduğu istihdam sayesinde Edirne Belediye Başkanı tarafından " Fahri Hemşehrilik Beraatı"

konyali-unlu-is-adami-kemal-sahin-sosyal-medya-fenomeni-oldu.jpg

KEMAL ŞAHİN'İN KURDUĞU DERNEK VE VAKIFLAR

- 1992 Türk -Alman Tekstilciler Birliği’nin (TÜDET) kurucusudur.

- 1992 Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük lobi kuruluşu Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) kurucularından olup, 4 yıl süreyle başkanlığını yaptı. Halen derneğin İstişare Kurulu Başkanı’dır.

- 1995 Türk Dış Ticaret Vakfı’nın kurucularından ve Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı’dır.

- Alman ve Türk işadamlarını aynı çatı altında toplamak, iki ülke arasındaki ekonomik ve toplumsal iş birliğini artırmak üzere kurulan “Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası”nın (TD-IHK) Kurucu Başkanı´dır.

- 1998 Almanya’daki TEMA Vakfı’nın kurulmasına öncülük ederek, vakfa desteğini Mütevelli Heyeti Başkanı olarak sürdürmektedir.

- 2006 yılında kurulan Türk – Alman Öğrenci ve Akademisyenler Derneği’nin (TD-Platform) Kurucularından olup Danışma Kurulu Başkanı olarak destek vermektedir.

- 2012 yılında Almanya’da Türk kökenli gençlerin eğitimine destek vermek, kariyer planlamaları konusunda danışmanlık yapmak amacıyla Stiftung: Bildung! Eğitim! Vakfı’nı kurmuştur ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Kemal Şahin'in paylaşımlarının tamamını görmek için aşağıdaki fotoğrafı TIKLAYIN:

konyali-unlu-is-adami-sosyal-medya-fenomeni-oldu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum