Konya’nın 128 yıllık kayıp sancağını jandarma buldu

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hadim ilçesindeki bir vatandaşın CİMER müracaatı üzerine harekete geçti ve çalınan 128 yıllık Osmanlı Sancağını buldu. Sancak, jandarmanın girişimleriyle yeniden ilçeye kazandırıldı.

Konya’nın 128 yıllık kayıp sancağını jandarma buldu

Konya'dan 21 yıl önce çalınan kayıp sancak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bulundu ve yeniden ilçeye kazandırıldı.

Alınan bilgiye göre; Konya’nın Hadim ilçesi Dedemli Mahallesinde yaşayan bir vatandaş CİMER’e müracaata bulanarak mahalledeki Büyük Camiden 2003 yılında çalınan Osmanlı Sancağının bulunmasını talep etti.

Hemen harekete geçen Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalınan sancağın “Etnoğrafik Kültür Niteliğinde Eser” olduğunu, Rumi 1312 (Miladi 1896/1897) yılından kalma Osmanlı Sancağı olduğunu tespit etti.

Yapılan incelemeler sonunda, söz konusu Osmanlı Sancağının 2006 yılında Bursa Osmangazi İlçe Komutanlığınca yürütülen çalışma sonucu şüpheliler ile birlikte ele geçirildiği bilgisine ulaşıldı.

Hadim Kaymakamlığı, Bursa Adliyesi ve Bursa Müze Müdürlüğü ile koordine kuran jandarma ekiplerinin girişimleriyle, sancağın Bursa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesinin 2008/1320 sayılı kararı ile Hadim Kaymakamlığına teslim edilmesi sağlandı.

128 yıllık Osmanlı Sancağı, Konya İl Jandarma Komutanlığınca yeniden Hadim ilçesine kazandırıldı.

konyanin-128-yillik-kayip-sancagini-jandarma-buldu.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.