Konya’nın 5 bin yıllık mahallesine meydan yapılacak

Konya’nın 5000 yıllık Sille Mahallesinde, Selçuklu Belediyesi tarafından dev bir proje hayata geçiriliyor. Mahalleye, Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi yapılacak. Temel atma tarihi açıklandı.

Konya’nın 5 bin yıllık mahallesine meydan yapılacak

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunan Konya’nın 5 bin yıllık mahallesi Sille’ye 3 önemli yatırım daha kazandırılıyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesine, Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi yapılacak. 

Temel atma töreni, 26 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

konyanin-5-bin-yillik-mahallesine-meydan-yapilacak.png

Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Sille Subaşı Hamamının Mimarlık Müzesi’ne dönüştürülmesi amacıyla, geçtiğimiz gün Selçuklu Belediyesi ve Mimarlar Odası Konya Şubesi arasında protokol imzalanmıştı.

SİLLE MAHALLESİ

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve evleri ile farklı kültürleri bir arada yaşatıyor.

konyanin-5-bin-yillik-mahallesine-meydan-yapilacak-001.jpg

SİLLE MAHALLESİ (KÖYÜ) NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Sille, Konya’nın 7 km kuzey batısında yer alan derin ve dar bir vadinin iki yakasında kurulmuştur. Vadinin arasından akan bir dere bulunmaktadır. Sille günümüzde Selçuklu Belediyesine bağlı bir mahalledir. Konya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararınca “kentsel sit alanı” olarak ilân edilmiştir.

Sille bölgesi, Frigyalılardan günümüze iskân görmüş, Bizans döneminden itibaren önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Erken Hristiyanlık devrinin ilk merkezlerinden; İstanbul-Kudüs arasındaki hac yolunun önemli konaklama noktalarından biridir.

konyanin-5-bin-yillik-mahallesine-meydan-yapilacak.jpg

Hristiyanlığın ilk yıllarında havarîlerden Aziz Paul ve arkadaşlarının Konya’ya geldikleri, dinlerini yaymaya çalıştıkları, baskılar karşısında da Sille civarındaki dağlara çekildikleri bilinmektedir.

SİLLE YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Merkezi

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum