Konya'nın acı kaybı! Hasan Hüseyin Varol hoca vefat etti

Konya’nın acı kaybı! Kapu Camii emekli imamı, Hayra Hizmet Vakfı kurucusu Hafız Hasan Hüseyin Varol hoca, hayatını kaybetti. Varol'un cenazesi, yarın toprağa verilecek. (HASAN HÜSEYİN VAROL KİMDİR?)

Konya'nın acı kaybı! Hasan Hüseyin Varol hoca vefat etti

Konya’yı yasa boğan haber bugün geldi. Kapu Camii emekli imamı ve Hayra Hizmet Vakfı kurucusu Hafız Hasan Hüseyin Varol hoca, vefat etti.

Varol’un cenazesi, yarın (06 Nisan 2023 Perşembe) Karatay ilçesinde bulunan Sultan Selim Camiinde öğle sonrası kılınacak namazın ardından Üçler Mezarlığına defnedilecek.

konyanin-aci-kaybi-hasan-huseyin-varol-hoca-vefat-etti.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yayımladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Kapu Camii emekli imamı, Hayra Hizmet Vakfı kurucusu Hafız Hasan Hüseyin Varol Hocamızın vefatını öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenleri ve yakınlarıma başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun."

HASAN HÜSEYİN VAROL KİMDİR?

Konya’nın tanınmış simalarından Kur’an muallimi Hafız Hasan Hüseyin Varol, 15 Şubat 1934 yılında Konya’nın Bozkır ilçesinin Kızılçakır köyünde doğdu.

Çocukluk yılları köyünde geçen Varol’un küçük yaşlardaki gayreti ve Kur’an okuma hususundaki kabiliyeti köy hocaları tarafından anlaşıldı ve daha iyi bir eğitim alması için ailesiyle birlikte Konya’ya taşındı.

Konya Sultan Selim Camii İmam Hatibi Şükrü Efendi’de başladığı hafızlık çalışmasını 1948 yılında tamamlayan Varol tecvid derslerini Ağazâde Osman Efendi’den, Arapça eğitimini de Hacı Tahir Büyükkörükçü’den aldı.

Kur’an tilavetindeki kabiliyetini geliştirmek için İstanbul’a giden Hasan Hüseyin Varol eğitiminin ardından 1952 yılında İstanbul Tophane Nusretiye camiinde Müezzinlik görevine başladı. Enderunlu İsmail Efendi’den ta’lim dersleri alırken aynı zamanda Mustafa Saffet Efendi’den de Arapça derslerine devam etti.. İstanbul’da bulunduğu süre içerisinde de merhum hafız bestekar Sadettin Kaynak'tan da musiki ve ses eğitimleri aldı.

İstanbul’daki eğitimlerinin ardından Konya’ya dönen Hasan Hüseyin Varol, sırasıyla Hasta Mehmet Cami, Mengene Cami, Çiçekçiler Cami, Burhandede Cami, Sultan Selim Cami ve son olarak da Kapu Camilerinde imam hatip olarak görev aldı ayrıca 1959-1963 yılları arasında ise Konya İmam Hatip Okulunda Kur’an muallimliği yaptı.

Uzun yıllar Konya’nın büyük camilerinde imam hatiplik görevi yaptıktan sonra 1982 yılında Kapu Camii’nden emekliye ayrılan Hasan Hüseyin Varol, bu yıldan sonra eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerini Hayra Hizmet Vakfı bünyesinde devam ettirdi.

hasan-huseyin-varol-hoca-vefat-etti.webp

hasan-huseyin-varol-hoca-vefat-etti.jpg

Haber Dairesi (KONYA HABER)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum