Konya’nın Ahilik gururu! 6 ödüle sığan büyük başarıda onun imzası var

Konya, Ahilik geleneğinde elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Ahmet Akbıyık, Muharrem Karabacak döneminde Konya’ya kazandırılan 6 Türkiye ödülünü ve bu başarının arkasındaki Ahilik kültürünü köşesine taşıdı.

Konya’nın Ahilik gururu! 6 ödüle sığan büyük başarıda onun imzası var

Konya’nın yüzyıllardır yaşattığı esnaf kültürü ve Ahilik geleneği, son yıllarda Türkiye çapında elde edilen başarılarla adından söz ettiriyor.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ın 2018 yılında göreve gelmesinin ardından Konya; ahi, kalfa ve çırak kategorilerinde 6 Türkiye birinciliği elde etti.

Haber Dairesi Başkanı Ahmet Akbıyık da son köşe yazısında bu dikkat çekici başarıyı ele aldı.

2018’DEN BU YANA 6 TÜRKİYE ÖDÜLÜ

Konya’nın Ahilik alanındaki başarı serisi 2018 yılında Osman Kalay’ın “Türkiye Yılın Ahisi” seçilmesiyle başladı.

2019’da Özgür Demirci ve 2020’de Ahmet Durmaz “Türkiye Yılın Çırağı” olurken, 2024’te Seyit Çopur “Türkiye Yılın Kalfası” seçildi.

2025 yılında Rahime Nur Altın’ın “Türkiye Yılın Çırağı” seçilmesinin ardından son başarı 2026’da geldi. Mehmet Güneş, “Türkiye Yılın Ahisi” seçilerek Konya’ya altıncı Türkiye ödülünü kazandırdı.

konyanin-ahilik-gururu-6-odule-sigan-buyuk-basarida-onun-imzasi-var

AKBIYIK: BİR ŞEHİR 6 KEZ TESADÜFEN ZİRVEYE ÇIKMAZ

Ahmet Akbıyık, köşe yazısında ortaya çıkan tablonun tesadüfle açıklanamayacağına dikkat çekti. Akbıyık, “Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkârlar arasından altı kez böyle bir başarıyla dönmek tesadüfle açıklanabilecek bir tablo değil. Burada hem ustalarımızın, kalfalarımızın ve çıraklarımızın emeği hem de onları teşvik eden güçlü bir teşkilat yapısı var.” ifadelerini kullandı.

konyanin-ahilik-gururu-6-odule-sigan-buyuk-basarida-onun-imzasi-var

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın Ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalarına da değinen Akbıyık, Ahiliğin yalnızca törenlerde hatırlanan bir değer olarak kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.