Konya’nın ahşap direkli camisi ziyaretçi akınına uğradı

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki UNESCO’nun dünya kültür mirası geçici listesinde bulunan ahşap direkli Eşrefoğlu Camisi, en çok ziyaret edilen tarihi mekanlar arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatilinde camiyi 19 bin 511 kişi ziyaret etti.

Konya’nın ahşap direkli camisi ziyaretçi akınına uğradı

Konya Haber: Beyşehir ilçesindeki 46 ahşap sütün üzerine yapılan Eşrefoğlu Camisi, en çok ziyaret edilen tarihi mekanlar arasında yer alıyor.

Beyşehir İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, 24 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük kurban tatili günler içerisinde caminin en çok ziyaret edildiği gün olan 30 Haziran günü tarihi mekanı 4 bin 62 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Tarihi camiyi 24 Haziran’da bin 333, 25 Haziran’da bin 511, 26 Haziran’da bin 343, 27 Haziran’da bin 217, 28 Haziran’da bin 664, 30 Haziran’da 4 bin 062, 1 Temmuz’da 3 bin 788 ve 2 Temmuz’da ise 3 bin 078 kişi ziyaret etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük tatil döneminde toplam 19 bin 511 kişi tarihi camiyi gezdi.

konyanin-ahsap-direkli-camisi-ziyaretci-akinina-ugradi.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daimi listeye alınması yönünde çalışmaların yürütüldüğü Eşrefoğlu Camisi’ne yerleştirilen dijital ölçüm cihazı sayesinde tarihi mekanın ziyaretçi istatistikleri belirleniyor.

Ölçüm cihazıyla camiye gelenlerin sayısı aylık, haftalık ve günlük olarak ölçülebiliyor.

Tarihi camide ölçüm cihazının yerleştirilmesiyle ilk ziyaretçi sayısal verileri 2022 yılının Temmuz ayından bu yana alınmaya başlandı.

konyanin-ahsap-direkli-camisi-ziyaretci-akinina-ugradi-001.jpg

konyanin-ahsap-direkli-camisi-ziyaretci-akinina-ugradi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.