Konya’nın asırlık AVM’si yıkılacak mı?

Konya’nın asırlık alış veriş merkezi Tarihi Melike Hatun Çarşısı, bilinen adıyla Kadınlar Pazarı yıkılacak mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a soruldu, cevap net oldu.

Konya’nın asırlık AVM’si yıkılacak mı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iftar vakti öncesi asırlık alış veriş merkezi Tarihi Melike Hatun Çarşısı, bilinen adıyla Kadınlar Pazarını ziyaret etti

Altay, vatandaşların iftardan hemen önce yaşadıkları tatlı telaşa ortak oldu, esnaflarla da sohbet etti.

tarihi-melike-hatun-carsisi-bilinen-adiyla-kadinlar-pazari.jpeg

KADINLAR PAZARI YIKILACAK MI?

Ziyaret esnasında Başkan Uğur İbrahim Altay’a Kadınlar Pazarının yıkılıp yıkılmayacağı soruldu. Başkan Altay, “Biz esnafımızla mutabık kalmadan bir şey yapmayı arzu etmiyoruz. Bir talep gelirse değerlendireceğiz.” cevabını verdi.

tarihi-melike-hatun-carsisi-bilinen-adiyla-kadinlar-pazari-001.jpeg

KONYA’NIN ASIRLIK AVM’Sİ: KADINLAR PAZARI

Karatay ilçesinde bulunan ve bir asırdır canlılığını koruyan Kadınlar Pazarı, adını Hazreti Mevlana'nın kızı Melike Hatun’dan alıyor.

Şehrin birçok yöresel lezzetinin bulunabildiği çarşıda, zengin meyve ve sebze çeşidinin yanı sıra bakliyattan süt ürünlerine, kırmızı ve beyaz etten kuruyemişe, baharat çeşitlerine kadar tüm gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşılabiliyor. Kapalı pazar konumundaki çarşının üst katı, rengarenk tezgahları izlemek için gelenlere farklı bir atmosfer sunuyor.

tarihi-melike-hatun-carsisi-bilinen-adiyla-kadinlar-pazari-002.jpeg

Mevlana Müzesi'yle beraber diğer tarihi yapılara da yakın olan çarşıya, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra profesyonel ve amatör fotoğrafçılar uğramadan geçmiyor.

tarihi-melike-hatun-carsisi-bilinen-adiyla-kadinlar-pazari.jpg

Eskiden sadece değişik yerleşim yerlerinden gelen kadınların pazarcılık yaptığı bir alan durumunda olan çarşıda günümüzde kadınlar yok denecek kadar az.

tarihi-melike-hatun-carsisi-bilinen-adiyla-kadinlar-pazari-003.jpeg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum