Konya’nın bir ilçesinde daha vatandaşlar acil servise akın ediyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde çok sayıda vatandaş son günlerde benzer şikayetlerle hastane acil servisine akın ediyor. Farklı iddialar ortaya atılınca konuya ilişkin açıklama AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol’dan geldi.

Konya’nın bir ilçesinde daha vatandaşlar acil servise akın ediyor

Konya Ereğli’de birkaç gündür vatandaşlar hastaneye akın ediyor. Çok sayıda kişi; bulantı, kusma ve ateş rahatsızlığıyla acil servisi doldurdu.

Özellikle sosyal medyaya vaka sayısındaki artışa ilişkin farklı iddialar ortaya atılınca konuya ilişkin açıklama AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol’dan geldi.

konyanin-bir-ilcesinde-daha-vatandaslar-acil-servise-akin-ediyor.webp

Erol açıklamasında şunları kaydetti:

“Ereğli’mizde yaşanan bulantı, kusma,ishal vakaları sebebiyle ilgili vatandaşımızın talepleri üzerine yetkili makamlarla (Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi ve KOSKİ) yaptığımız görüşmeler sonucunda, yapılan su numunesi analizlerinin temiz, sudaki klor seviyesinin ideal seviyede olduğunu öğrendik. Sağlık birimlerimize başvuran hastalarda yapılan testlerde de sudan kaynaklı herhangi bir etkene rastlanılmamıştır.

Yetkili makamlarca vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan suları kullanmaması, sebze ve meyveleri iyice yıkamadan tüketmemeleri, aşırı sıcaklara fazla maruz kalmaması önerilmiştir. Sürecin hızlı bir şekilde atlatılması için vatandaşların hassasiyetlerini, içme suları ile ilgili dayanağı olmayan söylentilere inanmamalarını bekliyor, hastalanan hemşerilerimize acil şifalar diliyoruz.”

Benzer bir durum da geçtiğimiz günlerde Konya Seydişehir'de yaşanmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.