Konya’nın bir ilçesine 63 milyon liralık dev tesis

Konya’nın Seydişehir ilçesine 63 milyon lira yatırımla Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi yapılıyor. Başkan Mehmet Tutal, “İlçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konya’nın bir ilçesine 63 milyon liralık dev tesis

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ile 11 adet ticari dükkan çalışmalarında sona gelindi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 bin 480 metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesisin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Başkan Tutal, inşaat çalışmaları tamamlanan Alaylar İki Mahallesi’ndeki Hafif Sanayi Bölgesinde toplam maliyeti 63 milyon liraya mal olan tesislerde makine montajlarının yapıldığını kaydetti.

Seydişehir’in ve bölgenin tarım ürünleri işlenerek daha fazla katma değer üreteceğini kaydeden Başkan Tutal, “Seydişehir’imizde ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hafif Sanayi Bölgesi Hububat Borsası yanında bulunan alanda yapımına başlanılacak olan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisi ile 11 adet toptancı dükkanlarımızın şimdiden ilçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

konyanin-bir-ilcesine-63-milyon-liralik-dev-tesis.jpg

Tutal, “Çiftçiye ve üreticiye verdiğimiz önemle Hububat Borsamızın yanında hayata geçireceğimiz dev projemizin çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz projemiz tamamlandığında ilçemizin ve bölgemizin önemli bir sorunu çözülecek, çiftçilerimizin ürünleri daha da değer kazanacak. Böylesine devasa projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini bizlerden esirgemeyen önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

konyanin-bir-ilcesine-63-milyon-liralik-dev-tesis-001.jpg

konyanin-bir-ilcesine-63-milyon-liralik-dev-tesis-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.