Konya’nın bir öğretmen ve bir öğrencili okuluna ziyaretçi akını
Konya’nın Ilgın’da yer alan bir öğretmen ve bir öğrencinin gerçekleştirdiği 29 Ekim töreni bu sefer tüm köyün katılımıyla yapıldı. Bir zamanlar iki kişilik kutlamayla Türkiye’nin gündemine oturan okulda bu kez coşku doruktaydı.
Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Gökçeyurt Mahallesi’nde yer alan Gökçeyurt Şehit Mustafa Kozlu İlkokulu, bu sefer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı unutulmaz bir törenle kutladı.
Geçtiğimiz günlerde iki kişilik anlamlı kutlama, kısa sürede sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılarak büyük yankı uyandırmış, “küçük okulda büyük Cumhuriyet sevinci” olarak hafızalara kazınmıştı.

Bir öğretmen Muhammet Bağ ve 3. sınıf öğrencisi İlayda Kozlu’nun ellerinde Türk bayraklarıyla yaptığı törenin ardından bu sefer köy halkı ve çevre okulların öğrencileri minik İlayda Kozlu’yu yalnız bırakmadı.

Okul bahçesi, çevre okullardan gelen öğrencilerin katılımıyla adeta şölene dönüştü.
Törende öğrenciler şiirler okudu, marşlar söyledi ve ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet’in 102. yılını coşkuyla kutladı. Tören boyunca duygu dolu anlar yaşanırken, 3. Sınıf Öğrencisi İlayda Kozlu ve Öğretmen Muhammet Bağ’ın mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Köy sakinleri, öğrencilerin gösterilerini büyük bir gururla izlerken, Gökçeyurt’tan yükselen bu Cumhuriyet coşkusu Konya’da yürekleri ısıttı.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.