Konya’nın bu ilçesi mantar üretim merkezi oluyor

Konya’nın Doğanhisar ilçesi mantar üretim merkezi haline geliyor. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje 3 yılda 22 çadıra ulaştı. 20 kişinin istihdam edildiği tesiste günlük 3 ila 5 ton arasında üretim gerçekleşiyor.

Konya’nın bu ilçesi mantar üretim merkezi oluyor

Konya’da tarımsal faaliyetler kırsal kalkınma destekleri ile gelişiyor. Doğanhisar ilçesinde 3 yıl önce KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 70 hibe desteği ile başlanan kültür mantarı üretim entegre tesisi her yıl kapasitesini artırıyor.

ÜRETİM ALANI 2500 METREKAREYE ULAŞTI

2020 yılında 112 metrekarelik 10 çadırla başlanan üretim 3 yılda 22 çadıra çıktı. 20 kişinin istihdam edildiği tesiste günlük 3 ila 5 ton kültür mantarı üretimi gerçekleşiyor.

konyanin-bu-ilcesi-mantar-uretim-merkezi-oluyor-001.jpg

GÜNLÜK ÜRETİM 3 İLA 5 TON

Üretilen mantarlar tesiste paketlenerek başta Konya olmak üzere Ankara, İstanbul, Antalya ve Afyonkarahisar’da marketler aracılığı ile satışa tüketiciye ulaşıyor. Kültür mantarının kilogram fiyatı talebe göre 35 ile 40 lira arasında değişiyor.

konyanin-bu-ilcesi-mantar-uretim-merkezi-oluyor.jpg

ELEKTRİK ÜRETİMİ DE GES İLE SAĞLANIYOR

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve beraberindeki heyet ilçe ziyaretleri kapsamında Doğanhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret etti.

KOP Kırsal Kalkınma ve KOP TEYAP projeleri ile 1 adet kooperatif ana binası, 22 adet 112 metrekare 2 mantar üretim çadırı, 20 adet çadır üstü GES paneli kurulumu ve kompost desteği sağlanan mantar üretim tesisini gezerek yetkililerden bilgi alan Seçen, her daim üreticilerin yanında olduklarını bir kez daha yineledi.

konyanin-bu-ilcesi-mantar-uretim-merkezi-oluyor-002.jpg

konyanin-bu-ilcesi-mantar-uretim-merkezi-oluyor-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.