Konya’nın coğrafi işaretli ürününde ilk hasat

Konya'nın Hüyük ilçesinde üretilen organik çileğin tarladan sofraya yolculuğu başladı. Mayıs ayı itibariyle Hüyük’ün bereketli topraklarında yılın ilk çilek hasadı yapıldı. Verim üreticinin yüzünü güldürüyor.

Konya’nın coğrafi işaretli ürününde ilk hasat

Konya’nın Hüyük ilçesinde üretilen ve coğrafi işaretli ürün olan Hüyük çileği havaların güzel gitmesi ile bu yıl 15 gün erken meyve vermeye başladı.

Bir haftadır tarlalardan toplanmaya başlanan çileğin bolluğu ise üreticiyi sevindirdi.

İlçedeki Mutlu Çilek Alım Merkezi'nde hem üretim hem de aracılık yapan Onur Çetin, bu seneki çileğin veriminden memnun olduğunu söyledi.

Çetin, "Fabrikalık küçük çileklerin kilosu 20 liradan, sofralık ürünlerin ise 35-40 liradan alım satım yapıyoruz." dedi.

konyanin-cografi-isaretli-urununde-ilk-hasat-004.jpg

Hüyük Mutlu Mahallesi'nde yaşayan üretici Sabit Altınyazar ise 20 dekar alanda çilek ekimi yaptığını, hava şartlarının elverişli olması durumunda 45, 50 ton verim almayı umduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çilek üretim maliyetlerimiz çok arttı şu anda mevsim olarak her yerde çilek var ve çilek fiyatlarımız çok düşük. Bizim ürettiğimiz coğrafi tescil belgeli çileğin büyükşehirlerde neredeyse iki katı fiyatına satıldığını görüyoruz, birkaç ay sonra sadece bizim yöremize has çileklerimiz olacağı için fiyatlar biraz daha yükselecek ve emeğimizin karşılığını alacağımızı düşünüyorum tüm üretici arkadaşlarıma bereketli bir sezon dilerim."

konyanin-cografi-isaretli-urununde-ilk-hasat-003.jpg

İLÇE TARIM EKİPLERİ SAHADA

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de çilek üretimi yapan üreticileri ziyaret ederek çiftçilere ürün kalitesinin arttırılması, çilek hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemleri ve ürün kayıplarını azaltma yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi.

konyanin-cografi-isaretli-urununde-ilk-hasat-005.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.