Konya’nın denizi 24 saat havadan ve karadan denetleniyor

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Konya Beyşehir Gölü’nde av yasağı sürüyor. 3 ay sürecek avlanma yasağına ilişkin ekipler denetimlerini sürdürüyor. Göl, 24 saat havadan ve karadan denetleniyor, yasağa uymayanlara ceza yazılıyor.

Konya’nın denizi 24 saat havadan ve karadan denetleniyor

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Konya Beyşehir Gölü’nde 15 Mart 2024 tarihinde başlayan av yasağı sürüyor.

15 Haziran 2024’te sona erecek av yasağı nedeniyle Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

HAVADAN VE KARADAN DENETLENİYOR

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 24 saat boyunca göl çevresinde çalışma gerçekleştiriyor.

Beyşehir Gölü havadan ve karadan sürekli olarak denetleniyor. Göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, balık ve sülük avlak sahaları gözlem altında tutuluyor.

konyanin-denizi-24-saat-havadan-ve-karadan-denetleniyor.jpeg

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAZILIYOR

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ve su ürünleri kontrol ekipleri, denetimlerde bulundurulması yasak olan av malzemelerin ele geçirdi. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

konyanin-denizi-24-saat-havadan-ve-karadan-denetleniyor-004.jpeg

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Beyşehir Gölümüzdeki balık popülasyonunun korunması ve sürdürülebilir su ürünleri ticareti yapılabilmesinin tek yolu, üreme dönemindeki av yasaklarına uymaktan geçmektedir. Ticari ve amatör balıkçılarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında uygulanan 90 günlük av yasağına uymaları gerektiğini tekrar hatırlatırız. Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmalarını rica ederiz” denildi.

konyanin-denizi-24-saat-havadan-ve-karadan-denetleniyor-001.jpeg

konyanin-denizi-24-saat-havadan-ve-karadan-denetleniyor-002.jpeg

konyanin-denizi-24-saat-havadan-ve-karadan-denetleniyor-003.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.