Konya’nın denizinde jandarma ile sıkı takip! Tek tek kontrol ediyorlar
Konya Beyşehir Gölü’nde jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkçı teknelerini denetledi. Ruhsatlar, av ağlarının göz açıklıkları ve yakalanan balıkların boyları kontrol edilirken yasa dışı avcılığa karşı çalışmaların süreceği bildirildi.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye’nin önemli tatlı su kaynaklarından Beyşehir Gölü’nde yasa dışı avcılığın önlenmesi ve balık popülasyonunun korunması amacıyla denetimler aralıksız sürdürülüyor.
JANDARMA VE TARIM EKİPLERİ SAHADA
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, göldeki balıkçılık faaliyetlerine yönelik ortak denetim gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında balıkçı tekneleri ve göl çevresindeki karaya çıkış noktaları kontrol edildi. Balıkçıların ruhsat ve belgeleri incelenirken avcılıkta kullanılan ekipmanların mevzuata uygunluğu araştırıldı.

BALIKLARIN BOYLARI TEK TEK KONTROL EDİLDİ
Denetimlerde özellikle balıkçıların kullandığı ağların göz açıklıkları ve avlanan balıkların boyları üzerinde duruldu. Ekipler, ağların yasal ölçülere uygun olup olmadığını incelerken yakalanan balıkların da belirlenen asgari avlanma boylarını karşılayıp karşılamadığını kontrol etti.

KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT VERİLMEYECEK
Beyşehir Gölü’ndeki balık türlerinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların mesai saati gözetmeksizin devam edeceği belirtildi.
Yetkililer, balıkçılık faaliyetlerinin yasal kurallara uygun yürütülmesinin göldeki ekolojik dengenin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.






Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.