Konya’nın dip seviyeyi gören barajda balıkçılar denetlendi

Sonbahar mevsiminin yaşandığı Konya’da kuraklık tehlikesi sürüyor. Kentin en önemli içme suyu kaynaklarından olan Altınapa Barajı’nda su seviyesi yüzde 19’a düştü. Suyun kıyıdan uzaklaştığı barajda amatör balıkçılar denetlendi.

Konya’nın dip seviyeyi gören barajda balıkçılar denetlendi

Yaz aylarının ardından ülke genelinde sonbahar mevsimi de kurak geçiyor. Sıcak ve yağışsız hava barajlardaki su oranlarını da ciddi anlamda etkiledi. Kuraklıkla mücadele eden Konya’daki bazı barajlarda su dip seviyeyi gördü.

YÜZDE 19’A DÜŞTÜ

Konya - Beyşehir kara yolundaki Altınapa Barajı’nda su seviyesi gittikçe düştü. Suyun kıyıdan uzaklaştığı barajda dip seviye görüldü, doluluk oranı yüzde 19’a kadar düştü.

KOSKİ verilerine göre; kentin en önemli içme suyu kaynaklarından olan Altınapa Barajı’nda son su miktarı 5 milyon 942 bin metreküp olarak ölçüldü.

konyanin-dip-seviyeyi-goren-barajda-balikcilar-denetlendi.jpg

AMATÖR BALIKÇILAR DENETLENDİ

Konya'nın sportif amatör avcılık yönünden en çok rağbet gören baraj gölü olan Altınapa Baraj Gölünde denetime çıkan Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Kontrol ekipleri, amatör avcılık faaliyetlerini mercek altına aldı.

Yasa dışı avcılık faaliyetlerinin önüne geçmek amacıyla düzenlendiği belirtilen denetimlerde, hem balık popülasyonun korunması hem de sürdürülebilir balıkçılığı teşvik etmek amacıyla kontroller yapıldığı vurgulanarak, denetimlerin bundan böyle de devam edeceği belirtildi.

Denetimlerde, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına yönelik kontroller gerçekleştirildiği kaydedildi.

konyanin-dip-seviyeyi-goren-barajda-balikcilar-denetlendi-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.