Konya’nın en büyük Millet Bahçesi bu ilçeye yapılıyor

Konya’nın en büyük Millet Bahçesi’nin yapıldığı Ereğli’de çalışmalar hızla sürüyor. Aralık ayında bitirilmesi planlanan projenin toplam alanı 200 bin metrekare.

Konya’nın en büyük Millet Bahçesi bu ilçeye yapılıyor

Bölgede devam eden çalışmaları inceleyen AK Parti Ereğli ilçe Başkanı Zübeyir Dursun, bu bölgenin Ereğli’nin en gözde yeri olacağını söyledi.

Dursun açıklamasında, “Beşyüzevler Mahallemizde Millet Bahçesi inşaat alanındayız. Bu millet bahçemizin bir önemi var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un da ciddi anlamda üzerinde durduğu bu projeyi Ereğli’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

konyanin-en-buyuk-millet-bahcesi-bu-ilceye-yapiliyor.jpeg

“YARISI TAMAMLANMIŞ DURUMDA”

Konya ilçelerinde en büyük alana sahip olan Millet Bahçesi. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda yapılan millet bahçemizin içerisinde vatandaşlarımızın sosyal anlamda kullanabilecekleri 29 bin metrekare yürüyüş alanı, mescidi, seyir tepeleri ve yansıtma havuzları ile Ereğli’nin cazibe merkezi haline gelecek. Şu anda %50’lik kısmı bitmiş durumda.

konyanin-en-buyuk-millet-bahcesi-bu-ilceye-yapiliyor-001.jpeg

“BEŞ BİNE YAKIN AĞAÇ DİKİLECEK”

En büyük özelliği de 145 bin metrekare yeşil alan olacak burada. 5 bine yakın ağaç dikeceğiz. Yeşil Ereğli’mizin en güzel sosyal donatısı haline gelecek. Piknik alanları da olacak. Bu hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Çevre Bakanımız ve bölge Milletvekilimiz Halil Etyemez’e teşekkür ediyorum. Aralık ayında hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız inşallah.” dedi.

konyanin-en-buyuk-millet-bahcesi-bu-ilceye-yapiliyor-002.jpeg

konyanin-en-buyuk-millet-bahcesi-bu-ilceye-yapiliyor-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum