Konya’nın en kurak ilçesinde yeşil iz

Konya Karapınar Tapu Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan yeni bir hatıra ormanı, çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

Konya’nın en kurak ilçesinde yeşil iz

Çetmi Mahallesi Reis Mehmet Yazgan Caddesi üzerindeki alana dikilen yaklaşık 300 fidan, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma amacıyla toprakla buluşturuldu.

Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Ömer Ay, etkinlikte yaptığı konuşmada çevresel sorunların önemine dikkat çekti. Su kıtlığı ve doğal kaynakların azalması gibi sorunlara karşı fidan dikmenin önemli bir çözüm olduğunu belirten Ay, "Dikilen her fidan bizim için bir görevdir. Herkesin, diktiği fidanı en sevdiği kişiyle özdeşleştirmesi ve ona göre sahip çıkması gerekmektedir. Böylece fidanlar, gelecek nesillere bırakılacak en güzel miras olacaktır." dedi.

konyanin-en-kurak-ilcesinde-yesil-iz-001.jpeg

Etkinliğe katılanlar arasında İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Önal, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler yer aldı. Hep birlikte fidan dikerek, bu anlamlı projeye destek verdiler.

Bu hatıra ormanı, sadece çevreye katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Karapınar'a da güzel bir görsel şölen sunacak.

konyanin-en-kurak-ilcesinde-yesil-iz.jpeg

konyanin-en-kurak-ilcesinde-yesil-iz-002.jpeg

konyanin-en-kurak-ilcesinde-yesil-iz-003.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.