Konya’nın Ereğli ilçesinde sağlıkçılar alarmda! 600'den fazla kişi hastanelik oldu

Son Dakika! Konya’nın Ereğli ilçesinde 600'den fazla kişi; bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. İlçedeki hastanede tedbir alınırken, nöbetçi eczane sayısı da artırıldı. Oluşan rahatsızlığın sebebi araştırılıyor.

Konya’nın Ereğli ilçesinde sağlıkçılar alarmda! 600'den fazla kişi hastanelik oldu

Konya’nın Ereğli ilçesinde dünden buyana 600'den fazla kişi bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Bunun üzerine hastanede gerekli tedbir alınırken, ilçedeki nöbetçi eczane sayısı da artırıldı.

Rahatsızlanan kişilerin tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, hastaneye başvuranların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ereğli Devlet Hastanemize dün gece yarısından itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleri normalin üzerinde bir başvuru olmuştur. Bulantı, kusma ve ishal vakalarındaki normalin üzerinde artışıyla ilgili olarak tüm kurumlarımız çalışmaya başlamış olup gerekli tedbirler alınmaktadır.

Vaka sayısının artış nedeni henüz belirlenememiş olmakla birlikte vaka sayısının artışına neden olabilecek etmenler titizlikle araştırılmaktadır. Hastaneye başvuran hastalarımızın genel sağlık durumları iyi olup poliklinik hizmeti veren doktor sayımız yeterli durumdadır. Bugün hizmet veren nöbetçi eczane sayımız artırılmıştır.”

konyanin-bir-ilcesinde-saglikcilari-alarma-geciren-olay.jpeg

Ereğli ilçesinde bu yılbaşından itibaren 115 noktada toplamda bin 798 klor bakiye ölçümü yapıldığını ve uygunsuzluğa rastlanmadığını belirten AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun da gün içinde yaptığı açıklamada, “9 Mayıs 2022 tarihinde, 10 noktada; Belkaya Mahallesi Aile Sağlığı merkezi çeşmesi, Zengen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Çeşmesi, Acıpınar Mahallesi İlkokulu Çeşmesi, Aziziye Mahallesi KOSKİ Hizmet Binası Çeşmesi, Çayhan Mahallesi Rahime ve Kadir Özer ortaokulu Çeşmesi, Bulgurluk Mahallesi Camii Çeşmesi, Bahçeli Mahallesi Camii Çeşmesi, Ziya Gökalp Mahallesi Özkoçlar Petrolü, Melicek Mahallesi Camii Çeşmesi ve Ulumeşe Mahallesi Camii Çeşmesi’nden alınan içme suyu numunelerinde salgına sebebiyet verecek değerlere rastlanmamıştır.

İlçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için değerli olup gereken önlemler alınmaktadır. Tüm bu sebepler dikkate alındığında içme ve kullanma sularından kaynaklanan bulaşıcı bir rahatsızlığın olduğu konusundaki asılsız söylentilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve KOSKİ olarak kesintisiz bir şekilde denetimler devam etmektedir." dedi. 

konyanin-eregli-ilcesinde-saglikcilar-alarmda-250-kisi-hastanelik-oldu.jpeg

KAYMAKAM ÇAKICI VE BAŞKAN DURSUN HASTANEDE

Bu arada Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı ve AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, hasta akınının sürdüğü Ereğli Devlet Hastanesi’nde vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Başkan Dursun; “Kaymakamımız Edip Çakıcı ile birlikte Ereğli Devlet Hastanemizde vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gereken tüm tedbirler alınmış olup acilde ve polikliniklerde hastalarımıza hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir” dedi.

konyanin-eregli-ilcesinde-saglikcilar-alarmda-600den-fazla-kisi-hastanelik-oldu.jpeg

konyanin-eregli-ilcesinde-saglikcilar-alarmda-600den-fazla-kisi-hastanelik-oldu-001.jpeg

konyanin-eregli-ilcesinde-saglikcilar-alarmda-600den-fazla-kisi-hastanelik-oldu-002.jpeg

Kaynak:Haber Dairesi / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.