Konya’nın eski karakolu 17 milyon yatırım ile Kur’an Kursu’na dönüştü

Karatay Belediyesi, ilçeye yeni bir Kur’an Kursu daha kazandırdı. Eski Köprübaşı Polis Merkezi’nin bulunduğu yere yapılan İrfaniye Kuran Kursu’nun resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 3 katlı Kur’an Kursu 17 milyon TL’ye mal oldu.

Konya’nın eski karakolu 17 milyon yatırım ile Kur’an Kursu’na dönüştü

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve ilçeye kazandırılan İrfaniye Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Aziziye Mahallesi’nde hayata geçen yeni kurs merkezi, bodrum kat ile birlikte toplam 3 kattan oluşuyor. 1010 metrekare arsa üzerinde, 997 metrekarelik inşaat alanına sahip olan kurs merkezi; sınıflar, oyun odası, mescit ve diğer gerekli bütün ihtiyaçları karşılayabilen bölümlerden oluşuyor.

“İRFANİYE KURAN KURSU’NU TARİHİ DOKUSUNA UYGUN BİR ŞEKİLDE YENİDEN CANLANDIRDIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İrfaniye Kuran Kursu’nu tarihi dokusuna uygun bir şekilde şehre yeniden kazandırdıklarını belirtti.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-008.jpg

Başkan Kılca şunları söyledi:

“Çocukluğunun bir kısmı bu mahallelerde geçen bir kardeşiniz olarak bugün burada çok güzel bir işe imza atmanın sevincini yaşıyorum. Mevlana’nın hemen arkasında yıllardır buranın hocalığını yapan topal hoca olarak bildiğimiz rahmetli Mehmet Şen hocamızın yadigarını bugün burada yaşatıyoruz. Burada bulunan Köprübaşı Karakolunu öz kaynaklarımızla yeni bir hizmet binası yaparak 2020 yılında Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettik. Daha sonra burayı tarihi dokusuna uygun olarak İrfaniye Kuran Kursu olarak inşa etme kararı aldık. Bu yapı 1736 yılında medrese olarak inşa edilmiş ve müderrisler, alimler yetişmiş ve Hacıveyis Efendi de buranın müderrisliğini yapmış. 1924 yılından sonra ise karakol olarak hizmet vermiştir. Bugün bu yapı aslına rücu etmiş oldu ve Kuran Kursu olarak uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. Karatay’ımız kadim ve tarihi bir şehir. Biz de Karatay Belediyesi olarak şehrimizin tarihi ve kültürel yapılarını dikkate alarak kentsel dönüşüm çalışmalarını icra ediyoruz. Bu bölge de kentsel dönüşüm çalışmalarımızın bir parçası, hemen arkasında belediye öncülüğünde kurulan Çelebi Kooperatif Konutları var. Ortasında büyük bir parkımız var. Mevlana arkasındaki 100 bin metrekarelik alanda Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaların projeleri bitti. İhale aşamasında gelindi. Tüm bu çalışmalarımızla ilçemiz, tarihi dokusuna uygun olarak değişiyor. Daha yapacak çok işimiz var, atacak çok adımımız var. İrfaniye Kuran Kursu ile ilgili bilgi de vermek istiyorum. Burası 1000 metrekarelik bir yapı. Bugünkü değeriyle yaklaşık 17 milyon 500 bin liraya mal oldu. İçerisinde 6 sınıfı olan, sosyal alanlarıyla da çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. ‘Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir’ diyen ve ilk emri ‘oku’ olan dinin mensupları olarak yavrularımız burada uzun yıllar yetişecekler. Bu düşüncelerle Müftülüğümüze, bize destek veren dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-009.jpg

“KURSTA MANEVİ DEĞERLERİNE SAHİP BİR NESİL YETİŞECEK”

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İrfaniye Kuran Kursu’nda verilen eğitim ile milli ve manevi değerlerine sahip örnek bir neslin yetişmesine olanak sağlanacağını aktardı.

Ali Öge, “Böyle bir müesseseyi yeniden canlandırarak, şehrimize kültürümüze ve medeniyetimize kazandırdıkları için Karatay Belediye Başkanımıza şükranlarımı ifade ediyorum. Bu müessese kurulduğu ilk günden bugüne kadar çeşitli evreler geçirmesine rağmen yeniden ilk haline geri döndü. Burada Hacıveyis hazretleri gibi alim birisi hizmet vermiş, talebe yetiştirmiştir. Ben inanıyorum ki bu kursta yetişen yavrularımız ilimle, irfanla, dini ve kültürel değerlerini bilen, ailesine ve çevresine saygılı bir şekilde yetişecek ve güzel işlere imza atacaktır. Bu düşüncelerle İrfaniye Kuran Kursu’nun şehrimize ve Karatay’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-010.jpg

“İRFANİYE KURAN KURSU İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

İrfaniye Kuran Kursu’nun Karatay’a hayırlı olmasını dileyen Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, çocukların dini, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirilmesinin ülkenin geleceği açısından da önem teşkil ettiğini belirterek; “Bugün güzel bir tesisin açılışı için buradayız. 4-6 yaş çocuklarımız için hizmet veren kurslarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızın milli ve manevi değerleriyle yetişmesi için çok önemli. Bu güzel eseri ilçemize kazandıran başta Karatay Belediye Başkanımıza, ekibine, İl Müftümüze, İlçe Müftümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-011.jpg

“YAPI, TARİHİ DOKUSUNA UYGUN BİR ŞEKİLDE CANLANDIRILDI”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, çocukların gelecek hayatlarına katkı sunacak eğitim hizmetlerini yaygınlaştırdıkları için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Mehmet Baykan, “Çocuklar ne öğreniyorsa bu yaşlarda öğreniyor. İnşallah burada Kur’an’ın Hadimi, dinin hizmetkârı millete hizmet edecektir. Çocuklarımız, gençlerimiz alanında uzman hocalarımız tarafından burada yetiştirilecekler. Geçmişte Karakol olarak hizmet veren bu yapının bugün yenilenerek aslına uygun bir şekilde ortaya İrfaniye Kur’an Kursu’nun çıkmış olması her türlü memnuniyetin üstündedir. Rabbim bu tesislerin sayısını artırsın ve buralarda müjdeleyerek öğreten, müjdeleyerek anlatan Kur’an öğreticilerini hizmet ettirsin. Karatay Belediye Başkanımıza bu hayırlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-012.jpg

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAYACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, “Topluma ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek maksadıyla tarihi dokusuna uygun bir şekilde kapılarını yeniden açan İrfaniye Kuran Kursu, çocuklarımızın geleceğe doğru ve düzgün bir şekilde hazırlanmasına katkı sağlayacak” dedi.

Mustafa Hakan Özer, “Bugün şehrin tarihi dokusuna uygun bir mimari ile çocuklarımıza dini eğitim verecek bir binanın açılışını yaptık. Dünyanın en büyük mücadelesi gençlerimizin sosyal medya üzerinden maruz kaldığı kültür emperyalizmidir. Bununla mücadele noktasında hepimize ayrı ayrı görev düşüyor. Bugün bu mücadelenin en önemli ve ilk ayaklarından birini hep birlikte görüyoruz. Bu merkezin ilim ve irfan sahibi nesillerin yetişmesine vesile olacağına inanıyorum. Binayı şehrimize kazandıran başta Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca olmak üzere herkese teşekkür ederim” açıklamasına yer verdi.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-013.jpg

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İrfaniye Kuran Kursu’nun açılışı dualar eşliğinde kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Aziziye Mahallesi’nde hizmet verecek olan İrfaniye Kuran Kursu’nun açılış törenine; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Seyit Özcan, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmaoğlu, AK Parti Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-014.jpg

konyanin-eski-karakolu-17-milyon-yatirim-ile-kuran-kursuna-donustu-015.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.