Konya’nın göl manzaralı lavanta bahçesi festivale hazırlanıyor

Konya Karapınar’daki Acıgöl ve Karacadağ manzaralı Lavanta Bahçesi, görsel şölen sunuyor. Konya - Adana kara yolu üzerinde kalan bahçe, ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Başkan Mehmet Yaka, lavanta bahçesinin festivale hazırlandığını söyledi.

Konya’nın göl manzaralı lavanta bahçesi festivale hazırlanıyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl ve Karacadağ manzaralı Lavanta Bahçesi, yeni cazibe merkezi haline geliyor.

Konya - Adana kara yolu üzerinde kalan ve gün doğumu ile gün batımında görsel şölen sunan bahçe, ziyaretçilerini ağırlıyor.

KARAPINAR LAVANTA BAHÇESİ FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Ziyaretçileri hayran bırakan bahçe, Temmuz ayı sonunda festivale hazırlanıyor.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, zaman zaman lavanta bahçesini gelerek ziyaretçilerle sohbet ediyor. İzmirli Begüm Keçe, Aygün Keçe, Buket Yalçın, Aykut Dağdelen memleketlerine giderken Lavanta Bahçesini ziyaret etti. Başkan Yaka, gruba çay ısmarladı.

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-010.jpg

Bölgenin gelişeceğinin altını çizen Yaka, “Buradaki projemizi Acıgöl, Yamaç Paraşütü, Karavan Park ve Lavanta Bahçesi ile beraber geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor.jpg

Başkan Yaka, “Bu bölge asılında ilginç. Dünyanın naza boncuğu olarak bilinen Meke gölü ile Karacada arasında lavanta yetiştirmeye başladık. Lavantanın endüstriyel gelimim yanında turizme olan katkısı da var. Burada karavan park, çekim alanları, lavanta bahçesinin hemen bitişiğinde bulunan Acıgöl ile de doyumsuz bir seyir olmaktadır. Zaten Lavanta bahçesi içerisinde Acıgöl seyir tepesi ile muhteşem bir görünüm ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Böylelikle bu alanda turizm kompleksi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız yürütüyoruz. Son dönemlerde karavan park turizmde önemli yer alıyor. Bunun içinde alan oluşturduk. Lavantanın hastı ile Karapınar kadın kooperatifine bir gelir kapısı oluşmuştur. Karapınar - Adana karayolunda günlük 20 bin araç geçiyor. Bu yol güzergâhında geçen inanlarımızda lavanta ile tanıştırmayı düşünüyoruz. Zaten gelen ziyaretçilerimizin çoğunluğu da karayolunda seyahat eden insanlarımız. Bunda da önemli bir mesafe aldık. Geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz lavanta bahçecimize ziyaretçi ilgi son derece memnunluk vericidir. Temmuz ayı sonunda hasat döneminde bir festival ile Türkiye’mize tanıtmak istiyoruz. Böylelikle ilçemize hem turizm katkısı olacak Meke Gölü, Acıgöl’ü, Karacadağ’ı ve yamaç paraşütü ile bölgenin tanınmasını sağlayacaktır. Özellikle dış çekimlerde önemli bir yere sahip olacağız” dedi.

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-001.jpg

Lavanta bahçesini ziyaret eden Bartınlı Savaş ve oğlu Eren Ömeroğlu, göl ve lavanta bahçesinin eşsiz bir güzellik oluşturduğunu belirterek herkesin burayı görmesi gerektiğini belirti.

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-002.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-003.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-004.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-005.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-006.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-007.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-008.jpg

konyanin-gol-manzarali-lavanta-bahcesi-festivale-hazirlaniyor-009.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum