Altın 5916.64
BIST 11348.83
Dolar 42.7013
Euro 50.1735
Sterlin 57.3208

Konya’nın gönüllü gücü akreditasyon kampında parladı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB), 16 kişilik güçlü kadrosuyla katıldığı İç Anadolu Bölgesi 2. Akreditasyon Kampı’nda hem disiplinli duruşuyla hem de aktif katılımıyla dikkat çekti.

Konya’nın gönüllü gücü akreditasyon kampında parladı

Konya, afet bilinci ve gönüllülük ruhuyla dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB), İç Anadolu Bölgesi 2. Akreditasyon Kampı’na 16 kişilik gönüllü ve donanımlı kadrosuyla katıldı. Türk Hava Kurumu’nun Eskişehir İnönü tesislerinde gerçekleşen kamp, Türkiye’nin dört bir yanından AFAD tarafından akredite edilmiş ekipleri bir araya getirdi.

Kamp boyunca verilen eğitimler, tatbikatlar, yarışmalar ve sosyal etkinlikler; ekiplerin hem teorik hem de pratik bilgi düzeylerini geliştirmeyi hedefledi. Konya ekibi, kamp disiplini ve sorumluluk bilinciyle ön plana çıktı. Aktif katılımı, organize yapısı ve özverili çalışmaları ile hem eğitmenlerden hem de diğer katılımcılardan tam not aldı.

konyanin-gonullu-gucu-akreditasyon-kampinda-parladi.jpg

Konya’ya özel bir jest de yine kampta yaşandı. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kamp yarışmalarında kazandığı ödüllerden birini Konya MEB AKUB ekibine hediye etti. Bu anlamlı hediye, kurumlar arası dayanışmanın ve birlikte hareket etme kültürünün güçlenmesini sağladı.

konyanin-gonullu-gucu-akreditasyon-kampinda-parladi-002.jpg

Konya MEB AKUB ekibi, kamp sonunda edindiği yeni bilgi ve deneyimlerle memlekete dönerken, Konya’nın afetlere karşı güçlü, bilinçli ve organize bir şekilde hazırlandığını bir kez daha gösterdi. Eğitimli insan gücüne verdiği önemle bilinen Konya, MEB AKUB gibi gönüllü yapılarla, sadece eğitimde değil, afet yönetiminde de örnek şehir olmaya devam ediyor.

konyanin-gonullu-gucu-akreditasyon-kampinda-parladi-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum