Konya’nın gözdesi! Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor

Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta yer alan Yerköprü Şelalesi, sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Doğal güzelliği ile ziyaretçilere doyumsuz manzaralar sunan şelale, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.

Konya’nın gözdesi! Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor

El değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle Hadim ilçesindeki Yerköprü Şelalesi, Konya’nın gözde mekanları arasında yer alıyor. Yaklaşık 25 metre yükseklikten akan, doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da ev sahipliği yapan şelale bölgesinde yürüyüş parkuru ve piknik alanları da bulunuyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen şelale, sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Suyun doğal atmosferi, gelen ziyaretçileri büyüler nitelikte. Ayrıca şelalenin çevresinde Göksu Vadisi’nde görülmeye değer Yerköprü Mağarası da bulunmaktadır. Bölge, huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor.

konyanin-gozdesi-sonbaharda-ayri-bir-guzellige-burunuyor.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÖLGEYİ GÜZELLEŞTİRDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Yerköprü Şelalesi ve çevresinde üç etapta çalışma yürüttü. Bölgede, 200 metre uzunluğunda ahşap yürüyüş yolu, giriş takı, restoran, yöresel ürün satış alanı ve otopark yapıldı.

Ahşap yürüyüş yolu ile başta bedensel engelliler olmak üzere tüm ziyaretçiler şelaleyi daha yakından görebilecek. Ayrıca köprünün renovasyonu yapıldı. Böylece ülke turizmine katkı sağlayacak farklı bir güzellik ortaya çıktı.

Konya'nın simgelerinden biri olan Yerköprü Şelalesinde çevre düzenleme çalışmaları esnasında bölgenin doğal yapısının korunmasına büyük önem verildi.

konyanin-gozdesi-sonbaharda-ayri-bir-guzellige-burunuyor-001.jpg

KONYA YERKÖPRÜ ŞELALESİ YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.