Konya’nın Gülleri kutsal topraklara gitti

“Konya’nın Gülleri” olarak adlandırılan ve özellikle Bedesten ve Kapu Camii civarında sıklıkla karşılaşılan meczuplar, Konyalı hayırseverler tarafından umreye gönderildi.

Konya’nın Gülleri kutsal topraklara gitti

Konya’da isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverlerin desteğiyle bu yıl 15 zihinsel engelli vatandaş kutsal topraklara gitti.

“ONLAR KONYA’NIN GÜLLERİ”

Dünya Zihinsel Engelliler Derneği Genel Başkanı Mevlüt Ayvaz, bu yıl ilk kez düzenlenen zihinsel engelli bireylerin umre seyahatlerinin geleneksel hale getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Konya’nın Gülleri olarak bilinen meczupların Bedesten’in olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyen Ayvaz, Konyalıların bu insanlara her zaman sahip çıktıklarını vurguladı.

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti.jpg

Konyalı yardımsever vatandaşların destekleri ile ayakta durduklarını söyleyen Ayvaz, "Konyalılar onları bir gül gibi korur ve sever. Özellikle Bedesten esnafımız onların üzerine titrer. Konya’nın Gülleri de Bedesten’den ve Kapu Camii civarından ayrılmaz. Onlardan biri gelmediği zaman merak edilir, aranılır ve sorulur. Ayrıca hayırseverlerimizin katkılarıyla her cuma engelli bireylerimize yemek ikramında bulunuluyor” diye konuştu.

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti.jpeg

“KONYALI HAYIRSEVERLER 15 GÜL’Ü UMREYE GÖNDERDİ”

Konyalı yardımsever vatandaşların bu yıl 15 zihinsel engelliyi umreye götürdüğünü belirten Ayvaz şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz bu umre seyahatinin geleneksel hale getirilmesi konusunda çalışmalarımız var. Yine bizleri arayıp ulaşan iş insanlarımız gitmek isteyen engelli bireylerin umre masraflarını karşılamak istediklerini ifade etti. Hac döneminin bitmesi ile birlikte başlayacak olan umre dönemine yine engelli 15 kardeşimizi göndermek istiyoruz. Bununla ilgili gelen ve gelecek olan talepleri topluyoruz. Bu yıl içerisinde ikincisini yapacağımız umre seyahati programını önümüzdeki yıl için de yapmayı planlıyoruz. Ümit ediyoruz ki, bu gelenek yaşatılır ve zihinsel engelli kardeşimiz umre görevlerini yerine getirir.”

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti-002.jpg

Öte yandan Konya’da hemen herkesin tanıyıp bildiği meczuplar için Konya’nın Gülleri adlı sosyal medya hesapları da açıldı.

https://www.facebook.com/konyaningulleri

https://www.instagram.com/konya.gulleri/

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti-004.jpg

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti-001.jpeg

konyanin-gulleri-kutsal-topraklara-gitti-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.