Konya’nın güney ilçelerinde kar yağışı başladı
Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarısının ardından Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Derebucak ilçelerinde kar yağışı gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı; yüksek kesimler ve geçitler için buzlanma ve tipi uyarısı yapıldı.
18
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Konya için yayımladığı sarı kodlu kuvvetli kar yağışı uyarısı etkisini göstermeye başladı.
28
Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Derebucak ilçelerinde gece saatleri itibarıyla kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde yağışın zaman zaman yoğunlaştığı bildirildi.
38
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede; Derebucak, Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Akören, Çumra, Karapınar, Emirgazi, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde 5 ila 20 santimetre kar yağışı beklendiği, rakımı yüksek bölgelerde ise 20 santimetrenin üzerinde kar örtüsü oluşabileceği belirtilmişti.
48
Özellikle Alacabel ve Sertavul geçitlerinde kar yağışıyla birlikte tipi, buzlanma ve don riskine dikkat çekilirken, sürücülerden zincirsiz yola çıkmamaları, hızlarını düşürmeleri ve trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almaları istendi.
58
Yetkililer, kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırabileceğini belirterek, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
68
Karla mücadele ekiplerinin ise bölgede hazır bekletildiği öğrenildi.
78
88

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.