Konya’nın hangi ilçesinde kar, hangisinde yağmur bekleniyor?

Meteorolojinin fırtına uyarısı yaptığı Konya’da iki gün kar ve yağmur yağışı bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir, Konya’nın hangi ilçesinde kar, hangisinde yağmur beklendiğini açıkladı.

Konya’nın hangi ilçesinde kar, hangisinde yağmur bekleniyor?

Önce Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ardından da Konya Valiliği, Konya ve çevresinde 27 Ocak Cuma ve 28 Ocak Cumartesi günleri kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini belirterek; çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmesi konusunda vatandaşları uyardı. 

METEOROLOJİ UZMANI BEKLENEN MÜJDEYİ VERDİ

Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir ise, Konya’nın hangi ilçesinde kar, hangisinde yağmur beklendiğine dair tahminlerini sıraladı.

Demir şunları kaydetti:

“Konya'mızda yarın gece ile Cumartesi sabah arası yağış geçişleri bekleniyor. Sıcaklık yüksek olduğu için yağışın büyük çoğunluğu yağmur olacak. Seydişehir, Derbent, Hadim, Taşkent, Derebucak, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Ahırlı, Yalıhüyük ve Bozkır ilçelerimizde yağışlar sulu kar ve kar yağışına dönüşebilir.

Tam bir rakım sistemi olduğu için; ilçenin bir konumunda yağmur yağarken, diğer konumunda yoğun kar yağışı görülebilir. Alacabel geçidinde ise kar yağışının yarın gece etkili olmasını bekliyorum.

2021/01/18/konya-kar-yagisi-006.jpg

Konya şehir merkezi ve ova olarak nitelendirdiğim Kulu, Cihanbeyli, Ereğli, Karapınar, Altınekin, Güneysınır, Çumra ve Halkapınar'da ise yağışların yağmur ve yer yer karla karışık yağmur olacağını düşünüyorum. Yağışlar ağırlık olarak batı ilçelerimizde etkili olacak. 

Batı ilçelerimizde konuma göre 6-12 mm arası yağış bekliyorum. Merkez ve ova için ise beklediğim yağış 2-6 mm arasındadır. 27 Ocak gecesi etkili olması beklenen yağışlı sistem için kişisel görüşüm budur. Rabbim bereketini esirgemesin.”

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.