Konya’nın hangi ilçesinde kim ne kadar oy aldı? İşte sonuçlar

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapıldı, oy sayımı bir çok yerde sona erdi. Peki Konya’nın hangi ilçesinde kim ne kadar oy aldı? İşte ilçe ilçe Konya seçim sonuçları.

Konya’nın hangi ilçesinde kim ne kadar oy aldı? İşte sonuçlar

Türkiye seçimini yaptı. 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 884 sandık kuruldu. Türkiye genelinde saat 17.00'de oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sayıma geçildi.

Seçim sonuçlarının açıklanması için YSK’dan gelecek açıklama bekleniyordu. Saat 18.30 itibariyle yasak kalktı ve sonuçlar açıklanmaya başlandı.

Peki Konya’nın hangi ilçesinde kim ne kadar oy aldı?

İşte Konya’nın ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak 2023 seçim sonuçları:

CUMHURBAŞKANLIĞI (Açılan Sandık yüzde 100): 

konyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar.jpgkonyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar-001.jpgkonyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar-002.jpg

MİLLETVEKİLİ (Açılan Sandık yüzde 100): 

konyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar-003.jpgkonyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar-004.jpgkonyanin-hangi-ilcesinde-kim-ne-kadar-oy-aldi-iste-sonuclar-005.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.