Konya’nın hava durumu haritası renklendi! Yarın başlıyor

Konya’da aylardır neredeyse aralıksız devam eden, sel ve su baskınlarına neden olan yağışlar bugün itibarıyla sona eriyor. Meteoroloji, Konyalıların merakla beklediği haberi verdi. 5 gün boyunca şehirde yağmur yok, sıcaklık 32 dereceyi görecek.

Konya’nın hava durumu haritası renklendi! Yarın başlıyor

Konya ve ilçelerinde bahar aylarında başlayıp yazın da devam eden kuvvetli sağanak yağışlar, yılın en uzun günü olan 21 Haziran’da da etkili oldu.

Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de görülen yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

REKOR DERBENT’TE

1 Ocak - 21 Haziran 2023 tarihleri arasında Konya'da 500 mm üstü yağış alan yerler; Derbent Aladağ, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Derbent Aladağ ve Kadınhanı olarak sıralandı.

konyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor-005.jpegHava Tahmincisi Kuttusi Demir tarafından derlenen veriler

GÜNCELLENEN TAHMİNLER BEKLENEN HABERİ VERDİ

Şehir genelinde yağışların ne zaman sona ereceği merak ediliyordu. Meteorolojinin bugünkü tahminleri, beklenen müjdeli haberi verdi. Buna göre; Konya’da yağışlar bugün itibarıyla sona eriyor. Yarından (22 Haziran Perşembe) itibaren Konya’nın tamamında 5 gün süreyle yağış beklenmiyor.

SICAKLIK ARTACAK

Yağışların sona ermesiyle birlikte hava sıcaklığı da artışa geçiyor. Yarın 25 derecelerde olacak sıcaklık, Cumartesi 29, Pazar ise 32 dereceye kadar yükselecek.

konyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor-004.jpeg

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu:

konyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor.jpegkonyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor-001.jpegkonyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor-002.jpegkonyanin-hava-durumu-haritasi-renklendi-yarin-basliyor-003.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Merkezi

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.