Konya'nın ihracat-ithalat rakamları açıklandı

Konya'da geçtiğimiz Ağustos ayında 149,8 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İhracatta bir önceki yılın aynı ayına göre (136,9 milyon dolar) % 9,4 artış yaşandı. İthalat rakamlarında da %49,2 artış görüldü.

Konya'nın ihracat-ithalat rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, şehrin ihracat-ithalat rakamlarını açıkladı. 

Konya’da ihracat %9,4, ithalat %49,2 arttı

Buna göre Konya'da geçtiğimiz Ağustos ayında 149,8 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre (136,9 milyon dolar) %9,4 artış gösterdi.

Aynı dönemde gerçekleştirilen ithalat rakamı ise 76,5 milyon dolar oldu. İthalat değerinde bir önceki yılın aynı ayına göre (51,3 milyon dolar) %49,2 artış yaşandı.

En fazla ihracat Irak’a yapıldı

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Konya'da 2019 Ağustos ayında en fazla ihracat 19,3 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 10,8 milyon dolar ile Almanya ve 5,6 milyon dolar ile Rusya Federasyonu izledi.

En fazla ithalat Rusya’dan gerçekleştirildi  

2019 Ağustos ayında en fazla ithalat 24 milyon dolar ile Rusya Federasyonu’ndan gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 10,8 milyon dolar ile Çin ve 5,5 milyon dolar ile Brezilya izledi.  

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2019 Ağustos ayında Konya'dan yapılan ihracat içerisinde en büyük pay 23 milyon dolar değeri ile motorlu kara taşıtlarının motorlarıyla ilgili parça ve aksesuarlarına ait oldu. Bu değeri 9,7 milyon dolar ile fırın ürünleri, 8,7 milyon dolar ile pompa, kompresör, musluk ve vana izledi.

İithalat içerisinde en büyük pay ise tahıl ve başka yerde sınıflandırılmamış bitkisel ürünlere ait oldu.

2019 Ağustos ayında Konya'da yapılan ithalat içerisindeki paylara bakıldığında 26,7 milyon dolarlık değeri ile tahıl ve başka yerde sınıflandırılmamış bitkisel ürünler ilk sırada yer aldı. Bu değeri 5,4 milyon dolar ile sentetik kauçuk ve plastik hammaddeler, 5,3 milyon dolar ile rafine edilmiş petrol ürünleri izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.