Konya’nın iki ilçesinde birçok mahalleye hala elektrik verilemiyor

Konya’da geçtiğimiz gün etkili olan ve aralıksız bir gün süreyle yağan kar, Doğanhisar, Ilgın ve Akşehir ilçelerinde birçok bölgeyi karanlıkta bıraktı. Kopan elektrik telleri nedeniyle hala bazı mahallelere elektrik verilemediği belirtiliyor.

Konya’nın iki ilçesinde birçok mahalleye hala elektrik verilemiyor

Konya, Mart ayına da yoğun kar yağışıyla girdi. Şehrin tamamı yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Kentin büyük bölümünde ulaşım ve eğitimde aksamalara yol açan kar yağışı nedeniyle Ilgın, Akşehir ve Doğanhisar İlçelerinde elektrik kesildi.

Karın ağırlığını taşıyamayan elektrik tellerinin kopması sonucu bölge karanlığa gömüldü.

Ekiplerin çalışmaları sonucu ilçe merkezlerine elektrik yeniden verildi, ancak Ilgın ve Akşehir ilçesinin birçok mahallesinde hala elektrik yok.

Akşehir’e bağlı Karahüyük, Altıntaş, Reis, Yazla, Gedil, Doğrugöz, Adsız, Sarayköy, Yeniköy ve Ulupınar Mahallelerine hala elektrik verilemediği öğrenildi.

Isınma sorunu yaşayan bölge halkının hayvancılıkla ilgili faaliyetleri de elektrik kesintisi nedeniyle sürdüremedikleri belirtilirken, MEDAŞ ekiplerinin çalışmalarının halen devam ettiği öğrenildi.

konyanin-iki-ilcesinde-bircok-mahalleye-elektrik-verilemiyor.jpg

Bu arada Isparta’da ikinci kez yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'de (AEDAŞ), genel müdür, sistem işletme direktörü ve Isparta il müdürünün görevden alındığı bildirildi.

konyanin-iki-ilcesinde-bircok-mahalleye-elektrik-verilemiyor-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum