Konya’nın ilk yerel televizyonlarındandı! Yayınlarını sonlandırdı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 29 yıl önce kurulan ve şehrin ilk yerel yayın yapan televizyonlarından olan BGRT Tv, yayın hayatını sonlandırdı. Gerekçe olarak karasal yayınlardaki izlenme oranında yaşanan düşüşe bağlı ekonomik sebepler gösterildi.

Konya’nın ilk yerel televizyonlarındandı! Yayınlarını sonlandırdı

Konya’nın yerel yayın yapan ilk televizyonlarından biriydi. BGRT Tv, 1993 yılında başlayan ve 29 yıldır devam eden yayın hayatını, şalterleri indirerek sonlandırdı.

Önseshaber’in haberine göre; BGRT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Narin, yaptığı açıklamada, 3 Ekim 1993 tarihinde Beyşehir’de 7 arkadaşıyla bir araya gelerek ilk deneme yayınlarına başladıklarını belirtti. Narin, “Tabi ilk olması nedeniyle epey zorluklar yaşadık, teçhizat yönünden olsun teknoloji yönünden olsun o dönemlerde çok zorlandık.

1994 yılında RTÜK’ün kurulmasıyla, 1995 yılında Göl Fm ile birleşerek Beyşehir Göl Radyo TV Anonim Şirketi’ni kurduk. O tarihlerden bugüne kadar da objektif ve tarafsız yayın yapmayı sürdürdük.

konyanin-ilk-yerel-televizyonlarindandi-yayinlarini-sonlandirdi.webp

"İZLENME ORANI DÜŞTÜ, EKONOMİK ZORLUKLAR ÇIKTI"

Ancak, son zamanlarda mali ve teknik yönden ekonomisini karşılayamayacağımız zorluklar çıktığı için mecbur bugün noktalamak zorunda kaldık. 

Aşağı yukarı 1-1,5 yıldır düşünüyorduk bu durumu, çünkü hakikaten gelirler, masrafları karşılamaz oldu. Ama ‘Biz evimize bir ekmek götürelim yeter ki bu kuruluş devam etsin’ amacındaydık. Yaklaşık 1-1,5 yıldır bu şekilde sürdürdük. Son zamanlarda elektrik maliyetlerinin çok yüksek olması, gelirlerimizin iyice düşmesi, karasal yayın izlenme oranının azalmasından dolayı mecburen bu kararı almak zorunda kaldık.” dedi.

BGRT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Narin, yayınlarına radyo ve internet üzerinden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.