Konya’nın kalbinde yeni dönüşüm! Çarşılar ve oteller yapılacak

Karatay Belediyesi, yeni dönemde şehrin kalbi sayılan Mevlana Müzesi arkasında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte dev bir dönüşüm projesini hayatını geçirecek. Kamulaştırması tamamlanan projenin değeri 2,5 milyar lira.

Konya’nın kalbinde yeni dönüşüm! Çarşılar ve oteller yapılacak

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 5 yıllık çalışmalarını anlattığı değerlendirme toplantısında gelecek döneme dair yeni müjdeler de verdi.

Şehrin siluetini bozan yapıların yıkılarak yerine geleneksel modelde inşa edilen Türbe önü çarşılarının Aziziye ve Mevlana arasında çok özel bir doku oluşturduğunu belirten Başkan Kılca, bu büyük çalışma için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

ŞEHRİN KALBİNDE DEV DÖNÜŞÜME HAZIRLIK YAPILIYOR

Yeni dönemde şehrin kalbi sayılan, Mevlana Türbesinin arkasında toplamda 250 bin metrekarelik yenileme alanı içerisinde çok büyük bir dönüşüm projesini hayata geçireceklerini belirten Başkan Kılca, çalışmanın Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüleceğini söyledi.

konyanin-kalbinde-yeni-donusum-carsilar-ve-oteller-yapilacak-hasan-kilca.jpeg

ÇARŞILAR, OTELLER OLACAK

Başkan Hasan Kılca, “Türbe arkasından Ali Ulvi Kurucu Caddesine kadar uzanan bölgeyi içine alan bu büyük alanda çarşılar, tarihi alanlar, turizm noktaları, müzeler, oteller ve kültür merkezi gibi donatıları içeren projemizi hazırladık. Karatay Belediyesi olarak Türbe arkasında bugüne kadar 100 bin metrekarelik alanın kamulaştırmasını yaptık. Bölgedeki kamulaştırma oranımız şu anda %100’e ulaşmış durumda. Bu çalışmamızın güncel değeri ise tam 2.5 milyar lira. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bu büyük heyecanımızı şehrimizle paylaşacağız ve çalışmalarımızın startını da vermiş olacağız.” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.