Konya’nın kirazı ile ünlü ilçesinde şeftali yetiştirildi

Ülkemizin 'tahıl ambarı' olarak bilinen Konya'da son yıllarda meyveciliğe ilgi hızla artıyor. Konya’nın kirazı ile ünlü ilçesinde yürütülen ‘Sık Dikim Şeftali Yetiştiriciliği’ projesinde dekara 1 ton verim alındı.

Konya’nın kirazı ile ünlü ilçesinde şeftali yetiştirildi

KOP tarafından desteklendi, Akşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından uygulandı. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da meyve yetiştiriciliğine olan ilgi artıyor.

“Sık Dikim Şeftali Yetiştiriciliği” projesi kapsamında Akşehir’e bağlı Kozağaç ve Karahüyük mahallelerinde iki üreticiye 2020 eylül ayında kurulan modern bahçelerden ilk ürün toplandı.

konyanin-kirazi-ile-unlu-ilcesinde-seftali-yetistirildi.jpg

DEKARDAN 1 TON VERİM ALINDI

Modern bahçe tesisinin önemi demonstrasyonlarda bir kez daha gözlemlendi. Sık dikim plantasyonlarda bahçe tesisinin üzerinde dolu ağı bulunan, 4 metre yüksekliğe sahip destek sistemi kuruldu, gübreleme ve damla sulama ekipmanları verilerek, yarı bodur anaç üzerine aşılama yapıldı.

konyanin-kirazi-ile-unlu-ilcesinde-seftali-yetistirildi-001.jpg

Yeni dikim ve terbiye yöntemi uygulanan bahçelerde 3. yaprak yaşında dekardan 1 ton verim alındı. Uygulanan terbiye sistemini aynı yılda dikilen klasik terbiye sistemi uygulanan bahçe ile kıyasladığında terbiye şekli uygulanan bahçede dekara 1 ton verim alınırken klasik bahçede verim alınamadı.

konyanin-kirazi-ile-unlu-ilcesinde-seftali-yetistirildi-002.jpg

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projeye destek veren KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne ve tüm paydaşlara teşekkür edildi.

konyanin-kirazi-ile-unlu-ilcesinde-seftali-yetistirildi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.