Altın 5764.195
BIST 10918.51
Dolar 42.5042
Euro 49.5641
Sterlin 56.7404

Konya’nın kuruyan gölünde DSİ çalışması

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü, suyu büyük ölçüde çekilen Akören Kayasu Göleti’nde rüsubat temizliği ve yol güvenliği çalışması yaptı. Kuraklıkla eski cazibesini kaybeden gölette zeminin güçlendirilmesi ve dere yataklarının temizlenmesi tamamlandı.

Konya’nın kuruyan gölünde DSİ çalışması

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Konya Bölge Müdürlüğü, Akören Kayasu Göleti’nde kapsamlı rüsubat temizliği ve yol güvenliği çalışması gerçekleştirdi.

Gölet girişindeki birikintiler temizlendi ve bu malzemeler zemin güçlendirme çalışmalarında kullanıldı. Ayrıca dere yataklarının temizlenmesiyle hem gölet rezervuarı düzenlendi hem de yol güvenliği artırıldı.

KURAKLIK GÖLETİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Konya Ovası’nda uzun süredir etkili olan şiddetli kuraklık, Kayasu Göleti’ni de olumsuz etkiledi. Bölge sakinlerinin aktardığına göre göletteki su, son yılların en düşük seviyesine geriledi. Bir zamanlar sahip olduğu manzaradan eser kalmazken, eskiden suyla dolu olan alanlarda artık geniş çatlaklar ve kurumuş zemin görülüyor.

BİR ZAMANLAR KONYA’NIN GÖZ BEBEĞİ

Kayasu Mahallesi, geçmişte Akören’in en çok ziyaret edilen bölgelerindendi. Yemyeşil doğası, tepelerden çıkan doğal kaynak suları ve Körpe Seyit Türbesi ile bilinen mahalle, özellikle Kayasu–Akisse arasındaki Kayasu Göleti ile ün kazanmıştı.

Gölet; piknikçilerin, fotoğraf tutkunlarının, doğa yürüyüşçülerinin sıklıkla ziyaret ettiği gözde alanlardan biriydi.

akoren-kayasu-goleti

Doğal kaynak sularıyla beslenen Kayasu Göleti, bölgeye yıllarca hem sulama faydası sağladı hem de halkın dinlenme ve sosyal faaliyet alanlarından biri oldu.

DSİ’nin yürüttüğü temizlik çalışmaları, göletin yeniden düzenlenmesi açısından önem taşısa da, kalıcı iyileşme için yağışların artması bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.