Konya’nın kuruyan gölünde penaltı atan CHP’liler: Artık sertleşeceğiz!
Konya’nın Beyşehir Gölü’nde yaşanan kuruma tehlikesine dikkat çekmek isteyen CHP’liler, ilginç bir eyleme imza attı. Gölün tamamen kuruyan yüzeyinde kale kurarak penaltı atışları yapan CHP’lililer, “Artık sertleşeceğiz.” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl Başkan Yardımcısı Hulusi Ağmaz ve CHP Beyşehir İlçe Teşkilatı’nın katıldığı basın açıklaması, gölün Aşk Adası civarındaki kurumuş alanında yapıldı.
“BEYŞEHİR GÖLÜ YOĞUN BAKIMDA”
CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefer Akar, gölün son durumunu “yoğun bakımda” sözleriyle özetledi. Artık sabrın tükendiğini vurgulayan Akar, şu ifadeleri kullandı:
“Beyşehir Gölü siyaset üstü dedik, sabrettik, uyardık ama tek bir adım atılmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Artık söz değil, icraat istiyoruz. Bundan sonra göl konusunda sertleşeceğiz, meseleyi ulusal gündeme taşıyacağız. Bu mücadeleyi büyüteceğiz.”

KALE KURUP PENALTI ATTILAR
CHP’li vekiller Ünver ve Bektaş, gölün tamamen kuruyan bölümünde kurulan kaleye penaltı atarak “gölün kaderi şansa bırakılamaz” mesajı verdi. Ünver, gölün korunmasının bilimsel çalışmalar ve kararlı bir siyasi irade ile mümkün olacağını söylerken, Bektaş ise “Beyşehir Gölü kamu gücüyle kurtarılabilir. Eğer harekete geçilmezse, Akşehir ve Eber gölleri gibi bu gölü de kaybedeceğiz” dedi.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.