Konya’nın LGS birincisi Göksu Toğay geleceğin şampiyonlarına seslendi
2025 LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olan Göksu Toğay, başarısının sırrını ve gelecek planlarını anlattı. Toğay, “İnanırsanız ve istikrarlı çalışırsanız, başarı geliyor” dedi.
2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Konya PEMA Koleji öğrencisi Göksu Toğay, elde ettiği büyük başarının ardından çalışma sürecini ve gelecek hedeflerini paylaştı. Toğay, sınav sürecinde öğretmenlerinin desteğini sık sık vurgularken, sistemli çalışmanın önemine dikkat çekti.
“GÜNÜ GÜNÜNE ÇALIŞTIM, ÖĞRETMENLERİMİZ HEP YANIMIZDAYDI”
“Öğretmenlerimiz her zaman bizim yanımızda oldular. Yanlışlarımızı sorduğumuzda sabırla anlattılar. Günlük tekrarlarımı hiç aksatmadım, düzenli çalışmak başarıyı getiriyor” diyen Toğay, disiplinli çalışmanın en büyük avantaj olduğunu vurguladı.
“SOSYAL FAALİYETLERE DE ZAMAN AYIRDIM”
Sadece ders çalışmakla sınırlı kalmadığını da belirten Göksu, “Sosyal faaliyetlerim de oldu ama çalışmaya büyük zaman ayırdım. Dengeli ilerledim. Sonuçta bu başarı ortaya çıktı” şeklinde konuştu.
LİSE VE ÜNİVERSİTE HEDEFLERİ İÇİN HENÜZ NET KARAR VERMEDİ
Göksu Toğay, LGS sonrası lise tercihi konusunda İstanbul’daki üst düzey okulları düşündüğünü ifade ederek, “Henüz tam karar vermedim ama İstanbul’daki köklü liseler arasında tercihlerim olacak. Lise sürecinde geleceğe yönelik daha net kararlar vereceğim” dedi.

“KENDİNİZE İNANIN, ÖĞRETMENLERİNİZİ DİNLEYİN”
LGS’ye hazırlanacak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan başarılı öğrenci, “Dersleri okulda iyi dinlesinler. Öğretmenlerinin yönlendirmelerine kulak versinler. Denemeleri çözsünler, hatalarını analiz etsinler. En önemlisi ise kendilerine inansınlar. Güzel ve planlı çalışırlarsa başarı zaten geliyor” diyerek öğrencileri motive etti.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.