Konya’nın lider olduğu üründe hasat devam ediyor

Türkiye havuç üretiminin yüzde 60'ını gerçekleştiren Konya’da kademeli ekimlerle yaklaşık 11 ay süren ekim-hasat maratonunun en yoğun dönemleri yaşanıyor. Havucun kilogramı şu an için 5 ila 7 liradan alıcı buluyor.

Konya’nın lider olduğu üründe hasat devam ediyor

Konya'nın hububat ve bakliyat üretiminin yanı sıra birçok kalemde liderliği elinde bulunduruyor. Bu ürünlerden birde havuç… Konya, Türkiye’deki havuç üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılıyor.

Mor havuç özellikle Ereğli ve Karapınar ilçelerinde ekiliyor. Sofralık havuç ise Meram, Çumra, Altınekin ve Karatay ilçelerinde yetiştiriliyor.

konyanin-lider-oldugu-urunde-hasat-devam-ediyor.jpg

HAVUÇ DİYARI KAŞINHANI

Konya’da sofralık havuç üretiminin en fazla yapıldığı, birçok havuç işleme tesisi ve soğuk hava deposu bulunan Kaşınhanı, havuç diyarı olarak biliniyor ve Avrupa Birliği, Rusya ve Arap ülkelerine yoğun miktarda ihracat gerçekleştiriliyor.

konyanin-lider-oldugu-urunde-hasat-devam-ediyor-001.jpg

KİLOGRAMI 5 İLA 7 LİRADAN SATILIYOR

Meram İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, sahada incelemelerde bulundu.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türkiye havuç üretiminin yüzde 60'ını gerçekleştiren Konya'mızda kademeli ekimlerle yaklaşık 11 ay süren ekim-hasat maratonunun en yoğun dönemleri yaşanıyor. Fiyatlar bu yıl şuan için 5-7 TL/kg bandında gidiyor.” ifadelerini kullandı.

konyanin-lider-oldugu-urunde-hasat-devam-ediyor-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.