Konya’nın milli sporcusu Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazandı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli tekvandocu Gamze Gürdal, kadınlar K44 57 kiloda gümüş madalya kazandı.

Konya’nın milli sporcusu Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazandı

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Gamze Gürdal, gümüş madalya kazandı. İlk kez olimpiyatlara katılan Mehmet Sami Saraç ise mücadelesiyle takdir topladı.

Grand Palais'te düzenlenen kadınlar K44 57 kilo para tekvando müsabakalarında 2 numaralı seribaşı milli tekvandocu Gamze Gürdal, final maçını gümüş madalya ile tamamladı.

Avrupa şampiyonlukları ve dünya ikincilikleri bulunan milli sporcu, ilk kez paralimpik oyunlarda madalya elde etti. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi para tekvandocu Mehmet Sami Saraç, erkekler K44 +80 kilo son 16 turunda Senegal’den Idrissa Keita’ya altın vuruşla 6-4 mağlup olarak oyunlara veda etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı madalyayla taçlandırdığı için çok mutlu olduğunu belirten Gamze Gürdal, "Bu başarıyı tüm milletimize ve Üniversitemize armağan ediyorum, inşallah devamı gelecek" dedi.

konyanin-milli-sporcusu-paralimpik-oyunlarinda-gumus-madalya-kazandi.jpg

İlk defa olimpiyata katılan ve rakibi karşısında büyük bir mücadele sergileyen Mehmet Sami Saraç ise "Benim için önemli bir tecrübe oldu. Bundan sonra daha iyi başarılar elde etmek için çok çalışacağım" şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Taekwondo Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin, "Başarılarımızın devamı gelecek. Gamze’yle gururlandık, sporcularımız önemli başarılar elde ediyor. Bu başarılar bundan sonrası için bizi daha da fazla çalışmaya teşvik edecek. Zafer Bayramı'nda gelen madalyalarımız dolayısıyla da çok mutluyuz. Bu başarıları, milletimize ve Üniversitemize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Şahin, "30 Ağustoz Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde ülkemize zafer gecesi yaşattık. Tarihi başarılara imza atıyoruz. Bu başarıda emeği geçen sporcularımızı, teknik ekibimizi, antrenörlerini, kulüplerini ve ailelerini yürekten kutluyorum. Türk sporunun en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her daim yanımızda olarak takımımıza moral veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak'a ve tüm yetkililerimize camiamız adına teşekkür ediyorum" dedi.

konyanin-milli-sporcusu-paralimpik-oyunlarinda-gumus-madalya-kazandi-001.jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da "Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Paralimpik Oyunları'nda ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Millî Para Tekvandocumuz Gamze Gürdal'ın 57 kilo finalinde kazandığı gümüş madalya, azmin ve disiplinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Aynı zamanda Mehmet Sami Saraç’ın son 16 turunda gösterdiği mücadele ve performans da takdire şayandır. Her iki sporcumuzu da üstün başarıları için gönülden tebrik ediyorum. Teknik Direktörümüz Öğretim Görevlisi Ali Şahin ve Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Metin Şahin Hocalarımız başta olmak üzere tüm Millî Takımımıza emekleri için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

konyanin-milli-sporcusu-paralimpik-oyunlarinda-gumus-madalya-kazandi-003.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.