Konya’nın renkli ismi 42 bin ağaç diktiği mahallesine muhtar adayı oldu

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinin renkli ismi Himmet Tabak, şimdi de yerel seçimler için kolları sıvadı. Mahallesindeki hüyüğe 42 bin ağaç diken ve hayatını köyüne adayan Tabak, muhtar adayı oldu. Halkın desteği büyük…

Konya’nın renkli ismi 42 bin ağaç diktiği mahallesine muhtar adayı oldu

Himmet Tabak, Konya’nın Çumra İlçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahallesinin en renkli ismi.

Tüm Türkiye onu, yeşile olan hayranlığıyla tanıdı. 65 yaşındaki Tabak, 15 yıl önce doğa ve köy sevgisi adına tek tek fidanları toprakla buluşturdu, küçük bir orman oluşturdu.

Diktiği 42 bin ağaçla haber konusu olan ve bu davranışıyla mahalle halkının da sevgisini kazanan Himmet Tabak, şimdi de yerel seçimler için kolları sıvadı.

Tabak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Alibeyhüyüğü Mahallesinden muhtar adayı oldu.

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu.jpeg

“DELİ ÜMMET” LAKABI TAKILDI

Emekli olduktan sonra mahallede ilk fidanı diktiğinde kendisine "Deli Ümmet" diye lakap takıldığını, bu lakabı kendisinin de benimsediğini belirten Himmet Tabak, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya ilk geldiğimde, burası çok kuru ve çorak bir yerdi. İlk fidan ekmeye başladığımda bu 'deli' dediler. Hoşuma gidiyor 'deli' denmesi. Zaten deli olmayan biri 42 bin ağaç dikemez. Bu iş parayla yapılacak bir iş değil, gönül işi. Sabah 6-7 gibi besmele çekerek Rabbime tevekkül edip buraya geliyorum. Çimleri biçiyorum, ağaçları suluyorum. Buraya gelip diktiğim ağaçların altında çay içmek benim için en büyük zevk. 45 çeşit meyve ağacı diktim. Konya’nın ikliminde yetişmeye müsait ne kadar ağaç varsa buralara ektim. İnsanlar zamanla bana fidan getirmeye başladı. Her gelen fidanı toprakla buluşturuyorum. Bu da bana büyük neşe veriyor.” dedi.

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-001.jpeg

MAHALLE HALKI MUHTAR OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

Farklı kişiliği ve mahalle için yaptıklarıyla takdir toplayan Himmet Tabak, vatandaşların talebi üzerine muhtar adayı olduğunu ifade ederek, “Biz bu köyün yeniliklere ihtiyacı olduğunu düşünen bir ekibiz. Ekibimde çoğunluk gençlerden oluşuyor. Amacım onlara yaşanabilir bir Alibeyhüyüğü bırakmak. Sağ olsun beni desteklediler. Ölünceye kadar burada olacağıma söz verdim. Allah’ın izniyle sözümü tutacağım.” diye konuştu.

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-002.jpeg

Himmet Tabak, muhtar seçilmesi durumunda mahalleye kazandırmayı planladığı hizmetleri de şöyle sıraladı:

“Köyümüzü doğalgaz ile buluşturacağız. Köy odası ve gençler için yenilikçi oyunların yer aldığı salon açacağız. Yine gençlerimiz için çim saha yapacağız. Tarihi yerlerimizin restorasyonunun yapılmasını sağlayacağız. Güvenliğin sağlanması için mahalleye kamera sistemi kuracağız. Bakımını yaptığımız mezarlığa taziye evi ve mutfak kuracağız. Eleme tesisi ve hayvan pazarı yapılması için çalışacağız. Ve en önemlisi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi günde kötü günde mahalle halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-003.jpeg

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-004.jpeg

konyanin-renkli-ismi-himmet-tabak-42-bin-agac-diktigi-mahallesine-muhtar-adayi-oldu-005.jpeg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.