Konya’nın şifalı su kaynağı buz tuttu
Konya’da bir haftadır devam eden aşırı soğuklar nedeniyle Bulumya Göleti'nin yüzeyi buz tuttu. Bölgenin şifalı su kaynağı olan göletin çevresi ise 15 santimetre karla kaplandı.
Konya-Antalya kara yolu üzerindeki şifalı su kaynağı olan Bulumya Göleti’nin yüzeyi, bir haftadır devam eden aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.
Bin 515 rakımda ve Erenkaya kanyonu içinde yer alan göletin çevresi ise 15 santimetre karla kaplandı.

Bulumya Göleti ve kanyon çevresinde yürüyüş yaptığını belirten Doğa gözlemcisi ve araştırmacı yazar Ömer Tokgöz, "Soğuk havaya rağmen bölge çok etkileyici. Göletin tamamen donduğunu, bazı balıkçıların buzları kırarak olta attığını ve göl üzerinde yürüdüğünü gördüm. Karla kaplı dağlar ve çam ormanları buraya ayrı bir güzellik katıyor" dedi.

Tokgöz, Bulumya Kanyonu'nun bol oksijenli yapısı ve doğal manzarasıyla her mevsim doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için önemli bir alan olduğunu da ifade etti.

Kaynak:İHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.