Konya’nın sobacıları hem kışı hem müşterilerini bekliyor

Bir zamanların vazgeçilmeziydi, kullananların sayısı giderek azaldı. Konya’da doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte soba kullanımı düştü. Tarihi Bedesten Çarşısı’ndaki sobacılar, hazırlıklarını yaptı, hem kışı hem müşterilerini bekliyor.

Konya’nın sobacıları hem kışı hem müşterilerini bekliyor

Sobacılık, artık yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasına giriyor. Eskiden tüm evlerin vazgeçilmesi olan sobalara, doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte rağbet azaldı.

ESNAFIN GÖZÜ KULAĞI METEOROLOJİDE

Konya'nın Tarihi Bedesten içinde yer alan Sobacılar sokağındaki esnaflar kışın gelmesini ve işlerinin açılmasını bekliyor. Hazırlıklarını tamamlayan sobacıların bir gözü Meteorolojiden gelecek soğuk ve yağışlı hava haberlerinde.

SOBALAR, EVLERİN BAŞKÖŞESİNDEYDİ

Konya'nın il merkezinde ve çoğu ilçede doğalgaz, kaloriferli sistemleri yaygınlaşsa da özellikle köylerde ve dar gelirli ailelerde soba kullanımı devam ediyor. Bir zamanlar evlerin başköşesine kurulan sobalar, kışın yaklaşmasıyla birlikte vitrinlerdeki yerini aldı. Soba satıcıları da havaların soğumasını bekliyor.

konyanin-sobacilari-hem-kisi-hem-musterilerini-bekliyor.jpg

SOBACILAR BİTME NOKTASINDA

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sobalara rağbetin her geçen gün azaldığına dikkat çeken sobacı esnaflarından Mustafa Yaldız, işlerinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Havaların soğuması ile soba ve malzemeleri satışının hızlanacağını söyleyen Yaldız, "Şu anda sobalarımız, kovalarımız, borularımız ve sobaya gerekli ne varsa hepsi hazır. Havalar soğumadan gelsinler, alsınlar." diye konuştu.

konyanin-sobacilari-hem-kisi-hem-musterilerini-bekliyor-001.jpg

konyanin-sobacilari-hem-kisi-hem-musterilerini-bekliyor-002.jpg

konyanin-sobacilari-hem-kisi-hem-musterilerini-bekliyor-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.