Konya’nın tarihi bölgesinde çalışma bitti, Başkan Altay görmeye çağırdı

Konya’nın tarihi Taş Köprü bölgesi ile Meram Çamlıbel’deki çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, herkesi Meram Son Durağa davet etti.

Konya’nın tarihi bölgesinde çalışma bitti, Başkan Altay görmeye çağırdı

Konya’nın tarihi bölgesinde düzenleme çalışmaları bitti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Çamlıbel ve tarihi Taş Köprü çevre düzenlemesinde inceleme yaptı.

Konya’nın önemli alanlarındaki projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Altay, “Meram Son Durak bölgesi özellikle şehir dışından misafirlerimizin en çok ziyaret ettiği alan. Konyalıların son durakta bir çay içme mekanı olarak değerlendirdikleri alandayız. Özellikle Tavus Baba Camii’nin ortaya çıkarılması ve güçlendirilmesiyle ilgili önemli bir süreç tamamladı. Peyzaj işlemlerini bitirdik, kafeteryamız açıldı. Hem tarihi koruduk hem de sosyal donatılarla daha yeşil bir Meram Son Durağı şehrimize kazandırdık. Tüm Konyalıları Tavus Baba’daki düzenlememizi görmeye davet ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

konyanin-tarihi-bolgesinde-calisma-bitti-baskan-altay-gormeye-cagirdi.jpg

MALİYETİ 14 MİLYON LİRA

Çalışmalar kapsamında bölgede ve Tavusbaba Camii’nin zemininde sağlamlaştırma çalışması yapıldığı, böylece tarihi caminin daha uzun yıllar ayakta kalabilecek hale getirildiği belirtilmiş, projenin toplam maliyetin ise 14 milyon lirayı bulduğu bildirilmişti.

konyanin-tarihi-bolgesinde-calisma-bitti-baskan-altay-gormeye-cagirdi-001.jpg

konyanin-tarihi-bolgesinde-calisma-bitti-baskan-altay-gormeye-cagirdi-002.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.