Konya’nın tarihi mahallesine modern okul kazandırılıyor

Selçuklu Belediyesi, Konya’nın 5 bin yıllık tarihi Sille Mahallesi’ne modern bir okul kazandırıyor. Okul içerisinde 4 derslik, 1 ana sınıfı, 2 atölye, laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunacak.

Konya’nın tarihi mahallesine modern okul kazandırılıyor

Eğitim hayatına sağladığı katkılarla adından sıkça söz ettiren Selçuklu Belediyesi, ilçenin eğitimine sağladığı katkılara bir yenisini daha ekliyor.

Bu kapsamda Sille’de işlevini tamamlayan eski Sille İlkokulu’nun yerine modern bir ilkokul binası kazandırılıyor.

Yapımında artık sona gelinen okul içerisinde 4 derslik, 1 ana sınıfı, 2 atölye, laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunacak.

Sille Mahallesi’nin eğitim alanındaki önemli bir ihtiyacını karşılayacak okulun kısa süre içerisinde açılması planlanıyor.

konyanin-tarihi-mahallesine-modern-okul-kazandiriliyor.jpg

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MODERN FİZİKİ ORTAMLAR SUNMANIN GAYRETİNDEYİZ”

Selçuklu Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına sürekli yenilerini eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “İlçemizde çok bereketli eğitim öğretim dönemini yaşıyoruz. Şehit Erkan Kurşun İlkokulu ile başladığımız okul açılışlarımıza Sızma İlkokulu ile devam etmiştik. Şimdi de ilçemizin eğitim hayatına değer katacak yeni bir okulumuzu daha tamamlama aşamasına geldik. İnşallah Sille Mahallemize kazandıracağımız ilkokulumuzu da kısa süre içerisinde açılışa hazır hale getirerek çocuklarımızı yeni ve modern dersliklere kavuşturmak istiyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak geleceğin teminatı çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için her türlü fiziki imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Sille İlkokulu mimari tasarımı ve modern görünümü ile mahallemize değer katarken eğitim alanında önemli bir boşluğu doldurmuş olacak. Okulumuzun eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

konyanin-tarihi-mahallesine-modern-okul-kazandiriliyor-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.