Konya’nın tarihi pazarında renk cümbüşü

Konya Karatay’da bulunan tarihi pazar bir asırdır canlılığını koruyor. Halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen Tarihi Melike Hatun Çarşısı, rengarenk tezgahlarıyla dikkati çekiyor. Pazara profesyonel ve amatör fotoğrafçılar uğramadan geçmiyor.

Konya’nın tarihi pazarında renk cümbüşü

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunun Kadınlar Pazarı bir asırdır Konyalıların uğrak noktası arasında yer alıyor. Hala dimdik ayakta duran Tarihi Melike Hatun Çarşısı, sonbaharda rengarenk tezgahlarıyla dikkati çekiyor.

Selçuklu başkenti Konya'da, Hazreti Mevlana'nın kızı Melike Hatun'un adını alan asırlık çarşı, kentin yöresel lezzetleri ile taze ürünleri müşterilerine sunuyor.

Pazar, eşsiz lezzet küflü peynir ve Konya gevreğinin yanı sıra organik ürün arayan tüketicilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

konyanin-tarihi-pazarinda-renk-cumbusu.jpg

PAZARDA TÜM GIDA ÜRÜNLERİ BULUNUYOR

Konya’nın birçok yöresel lezzetinin bulunabildiği çarşıda, zengin meyve ve sebze çeşidinin yanı sıra bakliyattan süt ürünlerine, kırmızı ve beyaz etten kuruyemişe, baharat çeşitlerine kadar tüm gıda ürünlerine ulaşılabiliyor.

FOTOĞRAFÇILARIN UĞRAK NOKTASI

Kapalı pazar konumundaki Konya Kadınlar Pazarı’nın üst katı, rengarenk tezgahları izlemek için gelenlere farklı bir atmosfer sunuyor. Mevlana Müzesi'yle beraber diğer tarihi yapılara da yakın olan çarşıya, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra profesyonel ve amatör fotoğrafçılar uğramadan geçmiyor.

konyanin-tarihi-pazarinda-renk-cumbusu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.