Konya’nın tarım başkenti ilçesinde bayram günü

Konya’nın tarım başkenti ilçesi Çumra’da bayram heyecanı yaşanıyor. Çumra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı bu akşam başlıyor.

Konya’nın tarım başkenti ilçesinde bayram günü

Konya’nın tarım başkenti ilçesi Çumra’da Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı başlıyor.

AÇILIŞ GÜNÜ

Çumra’da Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı heyecanı yaşanıyor. Geçen yıl yoğun bir ilgi ile karşılanan ve bu yıl 10 Bin Yıllık Tarım Şehri sloganıyla ikincisi düzenlenecek Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı için hazırlıklar bitti. Açılış bugün saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

30 Ağustos - 2 Eylül 2023 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Bayramı’na katılmak isteyen firmalardan geçtiğimiz günlerde başvuruları alındı. Bu yıl çevre illerden de firmaların katılım sağladığı etkinlikte traktör firmaları, tarım aletleri ve teknoloji firmaları, zirai ilaç firmaları, hayvancılık - yem ve besleme ürünleri firmaları, bitki ve peyzaj firmaları, yöresel lezzet firmaları, takı tasarım firmaları, kitap kırtasiye firmaları ve sanayici - STK’lar yer alıyor.

konyanin-tarim-baskenti-ilcesinde-bayram-gunu-001.jpeg

İlginin geçen yıla göre daha yüksek olması beklenen etkinlikte Çumra’nın yöresel ürünlerine de yer verilecek.

konyanin-tarim-baskenti-ilcesinde-bayram-gunu.jpeg

KATILIMCILARI YİNE FARKLI ETKİNLİK VE YARIŞMALAR BEKLİYOR

Çumra Belediyesi’nin bu dev etkinliğine; konserler, halk oyunları, mehteran gösterisi, fotoğraf, en güzel hayvancılık ve diğer bazı alanlardaki yarışmalar heyecan katacak.

konyanin-tarim-baskenti-ilcesinde-bayram-gunu-002.jpeg

BAŞKAN CANDAN’DAN DAVET AÇIKLAMASI

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, bu organizasyonla tarım şehri Çumra’da özellikle de bu yıl bereketli bir sezon geçiren çiftçilere yeniden bir bayram coşkusu yaşatacaklarını kaydetti.

Candan, “Geçtiğimiz yıl ilçe halkımızın ve çiftçilerimizin uzun yıllar hasretini çektiği Tarım ve Hayvancılık Bayramımızı büyük bir coşku ile ve kalabalıkla düzenledik. Bu öyle bir etkinlik oldu ki katılım Çumra ile sınırlı kalmadı ve çevre illerden de gelen vatandaşlarımızla fuar alanımız doldu taştı. Bu yıl inşallah firmalarımız ve katılım sağlayacak vatandaşlarımız özelinde daha geniş bir alanda bayramımızın ikincisini düzenleyeceğiz. Firmalarımızın ve tüm hemşehrlerimizin şimdiden heyecanı çok büyük. İlçemize ekonomik anlamda katma değer de sağlayacak 2. Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramına tüm Türkiye’den katılım bekliyoruz.” dedi.

2023/08/28/cumra-catalhoyuk-tarim-ve-hayvancilik-bayrami-2023.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.