Konya'nın Taş Binası altında hazine var

Konya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayan Taş Bina, bugünlerde önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatseverler bu sergi için hazine değerinde ifadesini kullanıyor.

Konya'nın Taş Binası altında hazine var

Konya'da 1922 yılında Mimar Muzaffer tarafından yapılan ve uzun bir süre Kız Öğretmen Okulu ve Rektörlük olarak kullanılan Taş Bina, Konya'nın kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunuyor.

Taş Bina adıyla hizmete sunulan binada dijital deneyim merkezi, kültür sanat alanları, sergi ve konferans salonu bulunuyor.

Bugünlerde Taş Bina, alt katında önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Taş Bina'da Birinci Dünya Savaşı'nda Medine’yi ele geçirmek isteyen İngilizlere karşı zor koşullarda kutsal toprakları 2 yıl 7 ay başarıyla savunan Fahreddin Paşa'nın kendi fotoğraflarından ve kişisel eşyalarından oluşan önemli bir sergi açıldı.

Fahreddin Paşa'nın fotoğrafları ve kişisel eşyalarının yer aldığı, “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi” Ekim ayı sonuna kadar Konya Büyükşehir Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi alt katındaki müze bölümünde gezilebilecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.